Fernando Sánchez Alonso
Fernando Sánchez Alonso
Fernando Sánchez Alonso

Últimos artigos publicados

06 jun 2018

Un hotel sen medo ao que dirán

A pouco máis de dúas horas en coche de Galicia, áchase un antigo seminario de pobo reconvertido en hotel de catro estrelas. É o hotel Convento I, o soño cumprido dun empresario que creou un museo onde se pode durmir, comer e pasear pola historia.

FERNANDO SÁNCHEZ ALONSO

01 abr 2018

As pantasmas vivas de Lhardy

Unha rama familiar dos propietarios deste prestixioso restaurante é de orixe galega. Rosalía de Castro xa eloxiaba a Lhardy en «A quimera», e en 2015 a Fundación Amigos de Galicia outorgáballe o premio nacional de gastronomía tradicional Lola Torres. Polas mesas de Lhardy pasaron, a máis diso Isabel II e Primo de Rivera, galegos da talla de Julio Camba, Camilo José Cela ou Manuel Fraga. Case dous séculos de historia seguen vivos nos seus espellos.

Fernando Sánchez Alonso

08 ene 2018

O pan que non comeu Salazar

Nos últimos anos, creceu o interese polo pan artesanal. Onde desde fai tres xeracións non se elabora doutro xeito é no obrador de Rosália Araújo. Á parte de por os seus pans, Rosália é coñecida por ser a última criada viva de Salazar, o ditador portugués, que sempre a tratou «como a unha filla». TEXTO E FOTOS FERNANDO SÁNCHEZ ALONSO

Fernando Sánchez Alonso

03 dic 2017

Lagostinos de terra firme

España é o maior consumidor de lagostinos de Europa. E máis en época do Nadal. Unha empresa norueguesa, fincada en Medina del Campo (Valladolid ), produce nas súas instalacións lagostinos frescos, naturais, sen sulfitos nin conservantes. E en 24-48 horas están en calquera punto do país.

Fernando Sánchez Alonso

06 novs 2017

Unha enóloga salvaxe e taoísta

Volvoreta, un tinto da D.Ou. Toro (Zamora), está a dar que falar á comunidade científica, porque podería previr o cancro. O segredo? A recuperación de prácticas centenarias á hora de producir o viño. Detrás do proxecto está María Alfonso, unha zamorana que estudou en Vigo.

Fernando Sánchez Alonso

29 oct 2017

Favaios, o atardecer embotellado

Na rexión do Alto Douro portugués, declarada Patrimonio da Humanidade, elabórase o viño do Porto, pero tamén outro non menos recoñecido internacionalmente. Viaxamos a Favaios, a capital do moscatel, que garda estreitos vínculos con Galicia. Empezando pola uva.

Fernando Sánchez Alonso

03 sep 2017

¡É unha torta!

Os soños pódense esculpir. E os biscoitos. O resultado, soños convertidos en tortas. Jéssica Déniz, que decidiu substituír os micrófonos televisivos polas varillas de repostería, é unha das máis cegadoras creadoras de tortas realistas do noso país. Esta é a súa historia.

Fernando Sánchez Alonso

04 jun 2017

Do pombal ao prato

O restaurante Lera, en Castroverde de Campos (Zamora), foi elixido o mellor de Castela e León pola Academia de Gastronomía. O seu propietario, Luis Alberto Lera, cociña un pichón estofado que se atopa entre os mellores pratos de caza do país. A crecente demanda destas aves está a conseguir, ademais, revitalizar os pombais tradicionais de Terra de Campos, dinamizando así a economía local.

Fernando Sánchez Alonso