VIDA SA

29 estrellas Michelin en Negreira.Errores Clásicos. El Pisco Sour, el Caruso y el Aperol Spritz son tres ejemplos de cócteles que suelen tomarse justo en situaciones opuestas a las recomendadas por sus características

Corral da Morería, arte no taboado e na súa cociña

Historicamente polo escenario deste mítico establecemento madrileño pasaron os mellores artistas do flamenco. Agora tamén fan cola os «gourmands» que se apuntan á premiada cociña do chef Michelin David García nun restaurante único e só para oito comensais

29 estrellas Michelin en Negreira.Errores Clásicos. El Pisco Sour, el Caruso y el Aperol Spritz son tres ejemplos de cócteles que suelen tomarse justo en situaciones opuestas a las recomendadas por sus características

Esta si é a ruta do bacacalo

Foi en tempos de fame sustento familiar fundamental. Hoxe non diremos que é artigo de luxo pero a súa valorización e o seu recoñecemento na cociña, desde logo, son ben distintos. O bacallau é o protagonista culinario nun bo número de restaurantes galegos. E non son poucos os devotos que seguen a súa ruta en fervente e nutritiva procesión. Visitamos algúns dos seus templos

29 estrellas Michelin en Negreira.Errores Clásicos. El Pisco Sour, el Caruso y el Aperol Spritz son tres ejemplos de cócteles que suelen tomarse justo en situaciones opuestas a las recomendadas por sus características

Do peixe, ata os nadares

Anxo León é un dos chefs que puxo en valor a casquería mariña. Xunto a el, unha serie de colegas apostan por unha lista de arriscadas elaboracións con partes do peixe tradicionalmente refugadas. É o que poderiamos chamar unha «sustentabilidade moi saborosa». O chef do mar leva anos aproveitándose incluso das ondas

29 estrellas Michelin en Negreira.Errores Clásicos. El Pisco Sour, el Caruso y el Aperol Spritz son tres ejemplos de cócteles que suelen tomarse justo en situaciones opuestas a las recomendadas por sus características

Onde o viño vístese de etiqueta

Martín Códax, Paco & Lola, Nordés, Pazo Señoráns, Don Pedro de Soutomaior, Nordesía, Chivite... As súas etiquetas foron creadas polo multigalardonado estudo de deseño Marta Lojo. ¿Que como consegue todo iso? Convertendo en oficio a súa paixón

29 estrellas Michelin en Negreira.Errores Clásicos. El Pisco Sour, el Caruso y el Aperol Spritz son tres ejemplos de cócteles que suelen tomarse justo en situaciones opuestas a las recomendadas por sus características

O refresco máis vivo

As bebidas fermentadas irrompen con forza no mercado dos refrescos e convértense en tendencia. As kombucha ten beneficios para a saúde. Pero ¿é certo todo o que din acerca das súas propiedades?

29 estrellas Michelin en Negreira.Errores Clásicos. El Pisco Sour, el Caruso y el Aperol Spritz son tres ejemplos de cócteles que suelen tomarse justo en situaciones opuestas a las recomendadas por sus características

«Poña a caldeiriña, señora Lola»

A pulpeira de Melide evoca medio século facendo polbo, desde cando levou dous garrafas de auga para cocelo en Madrid ata o seu percorrido polas feiras de Pontedeume, Betanzos ou Ferrol pasando polo recordo dos seus sogros, dos que aprendeu: el un arriero de Carballiño e ela de Melide

29 estrellas Michelin en Negreira.Errores Clásicos. El Pisco Sour, el Caruso y el Aperol Spritz son tres ejemplos de cócteles que suelen tomarse justo en situaciones opuestas a las recomendadas por sus características

O amargo é o novo doce

Aínda que existen almas discordantes, tamén son moitos os médicos, bartenders e mestres cervexeiros que observan unha tendencia aos sabores amargos que se acentúa coa idade... ata que, ao final, unha regresión devólvenos a todos aos doces da nenez

29 estrellas Michelin en Negreira.Errores Clásicos. El Pisco Sour, el Caruso y el Aperol Spritz son tres ejemplos de cócteles que suelen tomarse justo en situaciones opuestas a las recomendadas por sus características

Joan Roca: «Este libro é unha homenaxe a todas as nais»

«Cociña Nai» (Planeta Gastro) recolle a cociña tradicional de toda a vida en 80 receitas sinxelas para recuperar e perpetuar pratos do recetario popular sen tecnicismos, pero co toque do Michelin Joan Roca, que nos conta o recetario da súa nai

29 estrellas Michelin en Negreira.Errores Clásicos. El Pisco Sour, el Caruso y el Aperol Spritz son tres ejemplos de cócteles que suelen tomarse justo en situaciones opuestas a las recomendadas por sus características

Da Vinci, pai da nova cociña... ou non

As súas «Notas de cociña» recollidas no «Codex Romanoff» situaron a este xenio de mente preclara entre os pioneiros da gastronomía moderna, con menús degustación decorativos e minimalistas e inventos como o sacacorchos ou as servilletas, pero o que había era fusión entre mito e realidade

29 estrellas Michelin en Negreira.Errores Clásicos. El Pisco Sour, el Caruso y el Aperol Spritz son tres ejemplos de cócteles que suelen tomarse justo en situaciones opuestas a las recomendadas por sus características

O rosado está de moda

O coral é máis que unha colonia de pequenos organismos no fondo do mar. É a cor de moda que chegou ata aos viños. Cada variedade e a súa contorna imprímenlle personalidade. Desde o carácter atlántico ata o máis puro mediterráneo facemos un percorrido polos corais máis novos e actuais

29 estrellas Michelin en Negreira.Errores Clásicos. El Pisco Sour, el Caruso y el Aperol Spritz son tres ejemplos de cócteles que suelen tomarse justo en situaciones opuestas a las recomendadas por sus características

¿Que ten que ter o camareiro perfecto?

Del depende que a visita a un restaurante sexa un éxito ou un auténtico desastre. A empatía co cliente, o bo ambiente de traballo, o coñecemento dos pratos e da adega que ofrece, así como a creación dunha relación de confianza co comensal para que se deixe asesorar son claves para ser un camareiro de dez