RECEITAS IMPRESCINDIBLES

VIDA SA

As recomendacións de Vizhoja

A receita que se sobe ás barbas do polbo á feira

Ou vermú dá Muchiña, o cóctel galego que tomba estereotipos

A fideuá de marisco das Rías Baixas

Herba luisa, o mojito galego perfecto para os días de verán

Seis receitas que coroan a cociña cubana

Descobre como facer en casa estes pratos típicos da gastronomía da illa. Con estes caldos, arroces e carnes, preparados á caribeña, sorprenderás á túa familia. Estas elaboracións conteñen alimentos variados ricos en proteínas. ¡Ponlle sabor e a gozar!

S. a. Té galego: chegou a túa hora

Galicia conta cunha das poucas catadoras de té de España, o que dá conta do auxe na comunidade da bebida milenaria, unha das máis tradicionais e a máis consumida no mundo, despois da auga.

Extravoz Hum

O «furancho ilustrado» de Meaño

Eduardo e Iraia coñecéronse en Mugaritz, onde el era catador. A pandemia tróuxoos a Galicia e animounos a reactivar o negocio familiar, un loureiro no Salnés agora reconvertido en taberna e, ao mesmo tempo, un dos templos do viño da comunidade. Lagüiña Lieux-dit bautizárono

La Festa do Pulpo de O Carballiño en el 2019, la última que se realizó antes del covid

Aquí de tapa ponche ovo frito

Chámase Charlatán e no epicentro da coruñesa rúa da Galera acaba de abrir este local, toda unha oda ao produto. Tanto é así que che poñen de tapa ata algo tan simple como un ovo frito.

La Festa do Pulpo de O Carballiño en el 2019, la última que se realizó antes del covid

¿Con que maridan estes queixos?

Desde Queixarías do Eume proponnos deliciosas combinacións para degustar os seus queixos procurando fuxir do clásico e apostando por sabores rompedores

Imagen cedida por Vegalsa-Eroski
Imaxe cedida por Vegalsa-Eroski

Tenreira galega: consumir produto local non é unha unha cuestión de mercadotecnia

O sinal social, económica e ambiental que deixa a produción e consumo de carne  con IGP Tenreira Galega non é nin moito menos baladí. Da man de Vegalsa-Eroski contámosche por que apostar por esta proteína é unha gran alternativa tanto a efectos nutricionais como de sustentabilidade

Imagen cedida por Vegalsa-Eroski

A de Loló: a Cociña do Mar en Muxía

Este restaurante de Muxía, un dos referentes gastronómicos en produtos do mar nos últimos 10 anos en Galicia, volve hoxe a abrir as súas portas. Faino cunha oferta gastronómica renovada, nova terraza e instalacións adaptadas á situación actual do covid-19.

Imagen cedida por Vegalsa-Eroski

Propostas para triunfar coa túa grellada

Chega o bo tempo e tócanos pór a grellada a punto. Este ano, as reunións ao aire libre van ter máis protagonismo que nunca e para iso nada mellor que congregarnos ao redor dunhas brasas.

Imagen cedida por Vegalsa-Eroski

Sorbete de albariño: o «revival» que necesitaban as túas comidas de verán

O mundo da coctelería súmase á oda á nostalxia. Recuperamos un clásico insubstituíble das comidas abundantes: o sorbete. Neste caso, con acento galego

Imagen cedida por Vegalsa-Eroski
Extravoz Hum

Jordi Cruz, chef: «A terceira estrela déronma por pesado, non porque sexa un xenio»

Tímido, moi tenaz e alguén ao que lle divirte sacarlle as cores aos aspirantes de «MasterChef». Así se presenta Jordi Cruz, que podería formar unha constelación no teito dos seus tres restaurantes. Ata seis estrelas Michelin ostenta este apaixonado dos fogóns e perfeccionista que chegou ao mundo da gastronomía porque era mal estudante e dábaselle ben cociñar