RECEITAS IMPRESCINDIBLES
Espárragos brancos á brasa
Arroz de peixe e marisco
Bacallau á biscaíña
VIDA SA
Seis receitas para volver comer san de xeito apetecible
¿Canto peixe debemos consumir á semana?
DÁ GUSTO
Miguel Ángel Lurueña, experto en alimentación: «É mellor almorzar lentellas ou tortilla francesa que leite con cacao»
Obesidade infantil: a pandemia que non logra empezar a súa desescalada
DE COPAS
Mousse de lima limón
Coa chegada da primavera apetecen sobremesas doces pero lixeiros. Esta receita leva só catro ingredientes e a súa maior dificultade radica en montar as claras de ovo a piques de neve
Ovos poché, callos e pasta fresca: trucos para preparar os pratos máis temidos
Nalgún momento hai que pasar á seguinte fase e seguir avanzando en materia culinaria. Varios expertos explican algúns trucos para cravar eses pratos que, a pesar de estar riquísimos, só pedimos nos restaurantes
¿Que cantidade de viño e cervexa hai que tomar para obter os seus beneficios?
Infinidade de estudos revelan que se trata de produtos cardioprotectores, pero para que melloren a nosa saúde debemos ser estritos coa inxesta. Para saber se nos estamos excedendo coas copas hai ferramentas que nos din se imos ou non polo camiño correcto
Dous torrijas e un destino: triunfar coa sobremesa estrela de Semana Santa
As versións dos Cachivaches (Lugo) e o restaurante 55 pasos (A Coruña) son tan distintas como afamadas nas súas cidades. Os responsables das súas receitas revélannos os segredos para bordar este manxar
¿Somos bos clientes os galegos?
No sector da hostalería revelan que cada vez exercen «menos de policías». Tiveron que pasar meses para asumir que non podemos quitarnos a máscara e que a puntualidade é máis importante que nunca
Sopas do mundo: quecemento global
Desde a máis sinxela, como a de allo, ata a máis sofisticada, como a cataplana portuguesa, todas teñen dous elementos en común: que fai falta unha boa culler e que nos reconfortan como entrante. Damos unha volta en busca da mellor
Este pan ten tres estrelas Michelin
No 2017 Jesús Sánchez cumpría un soño coa apertura dun obrador no Cenador de Amós. Agora, ademais dos seus comensais, todos podemos dispor en casa desta delicia con «alma»
Este mozo ten moita chicha
Entramos na Carnicería Ana, de Cambre, que se converteu nun dos templos carnívoros no que todo xira ao redor dunha vitrina de maduración, onde están expostas gran variedade de carnes de vacún maior de distintas razas
Pepe Vieira: «"A última cociña do mundo" é ou noso Macondo gastronómico»
Un cociñeiro e un antropólogo están detrás de «A última cociña do mundo», un concepto creado por Pepe Vieira que fusiona a recuperación de receitas esquecidas e de produtos totémicos dá nosa gastronomía co simbolismo do patrimonio inmaterial galego
María Castro: «En Madrid fago filloas coa tixola... pero fáltame o filloeiro»
A actriz triunfa compartindo en redes os seus plans de cociña en familia. «A xente párame e dime: 'Salváchesme o confinamento cos meus fillos'», asegura a actriz, que foi nai por segunda vez
Eles dan a cara pola hostalería
Fran González, o eterno capitán do Superdépor; a influencer María Tilve e as actrices Sabela Arán e Isa Naveira regresan aos seus restaurantes de cabeceira para apoiar aos propietarios cun fin común: que todos cumpran as normas para poder seguir gozando deles
Estes pratos que chos dean con queixo
No Día Mundial do Queixo dámoslles unha nova vida ás catro variedades galegas con DOP a través de receitas orixinais, ricas e algunha, iso si, moi contundente
Para hoxe temos: manteiga neolítica e viño romano
Manteiga da Idade de Bronce, veu de fai dous mil anos, un whisky mergullado nun pecio desde hai un século e unha torta que levaba décadas no fondo do mar. ¿Degustaríalos? O arqueólogo galego Ignacio Crespo explícache as consecuencias
Tres críticas gastronómicas para chuparche os dedos
As nosas suxestións da semana: O Hellas, na Coruña, e a súa especialidade, a pasta con polbo; Casa Capelán, en Monfero, coa súa carne asada do día do patrón e Casa Matilde, na Coruña, co seu arroz de marisco con peixe sapo, lagostinos e berberechos
Vinte ideas para sacarlle todo o partido aos queixos galegos
Con variedades da queixaría de Silleda Cortes de Muar abrimos o abano de posibilidades coas que preparar tostas, pastas, ensaladas e incluso almorzos
Un ano cunha cesta da compra infestada de indulxencias
Catro compañas de distribución alimentaria analizan a evolución das vendas nos seus supermercados nos doce meses máis estraños que se lembran
A Rubia que se disputan os mellores restaurantes de Europa madura na cámara de Discarlux
Queda esperar a ver cal é o destino final de Rubia que xa se disputan os mellores asadores de España e incluso algúns europeos
Chosco de Tineo, un manxar único no mundo
Este embutido de Asturias fíxose un oco nas cartas de moitos restaurantes e na mesa de moitos fogares amantes da gastronomía. O seu sabor e versatilidade convérteno nun dos produtos estrela
Coca-Cola lánzase ás bebidas alcohólicas
O xigante das bebidas con gas lánzase á moda dos Hard Seltzer, unha especie de refrescos con alcol. O produto chega a España este mes con tres sabores
¿Podo tomar froita de sobremesa? ¿Canto diñeiro vaime custar adelgazar? Tres nutricionistas responden as dúbidas máis habituais dos seus pacientes
O da nutrición é un campo minado. Infestado de contos e medias verdades, os expertos reciben a diario en consulta preguntas básicas que, con todo, seguen xerando confusión. Salgamos de dúbidas dunha vez por todas
Os empregados de Inditex mollan pan nas salsas desta avoa de Muxía
O xigante téxtil rende culto á cociña tradicional galega nos seus menús
Como preparar frittata, a tortilla italiana
Como base debe levar sempre unha mestura de ovos, queixo e verduras. E a partir de aí, que cada un tire de orixinalidade antes de pasalo polo forno
A versatilidade da carne de poldro en dúas receitas
A variedade de matices no seu sabor fixo que este produto se sitúe entre os predilectos dos cociñeiros de renome: estes dous pratos son unha clara mostra do potencial que ten
Cocidos máis aló do galego
Compostos por ingredientes comúns como legumes, verduras, carnes e embutidos, os cocidos varían segundo as rexións, incluso na orde de servilos. Damos un repaso por estas elaboracións «comfort food», que mostran como un prato tradicional e de orixe humilde aguanta o paso do tempo
¿Por que está de moda o poke?
A comida hawaiana gana seguidores cada día en Galicia, a máis de 12.000 quilómetros de distancia do seu lugar de orixe. Aínda hai quen non a coñece, pero son moitos os que devoran esta ensalada a base de peixe cru.
Comer sen gluten custa case mil euros máis ao ano