Unha homenaxe gastronómica aos produtos de Galicia

Preparamos un menú que enxalza a gastronomía galega e que nos conta unha historia de tradición e modernidade
Adegas Marqués de Vizhoja e Trepia Gastronomía preparan un prato de excelencia con produto de proximidade maridado cun dos viños máis exclusivos da adega de Arbo, Señor dá Folla Verde.
Preparados para coñecer a proposta? Pedro Méndez, responsable do restaurante Trepia (Vigo), elabora un rodaballo á placha, acompañado con pasta fresca de tomate cunha salsa americana preparada con lagostinos e ameixas ao vapor e cherrys confeitados. Un prato que fai gala da filosofía deste restaurante da rúa Carral en Vigo, no que como eles mesmos explican «cada prato conta unha historia de tradición e modernidade».

Para completar a experiencia, o chef selecciona un viño que tamén rende homenaxe a Galicia, concretamente ao Condado ou Tea en Rías Baixas, Señor dá Folla Verde. O viño máis exclusivo de Adegas Marqués de Vizhoja, do que só comercializan 20.800 botellas ao ano, componse cun 70% de uvas albariño, un 15% de loureira e un 15% de treixadura, todas elas seleccionadas manualmente e cultivadas na Leira A Moreira.
A versatilidade deste viño convérteo nun excelente compañeiro de case calquera prato, pero especialmente destaca os sabores de mariscos e peixes, polo que representa a maridaxe perfecta para este prato con sabor a mar.

O carácter innovador do equipo de Adegas Marqués de Vizhoja fai moi boas faragullas, neste caso, co afán de Trepia Gastronomía por «darlles unha volta aos produtos de sempre». Así, a través da súa colaboración preparámonos para degustar un menú que enxalza a gastronomía galega e que nos conta unha historia na que tradición e modernidade danse a man.
