CONTIDO PATROCINADO

A chef Elena Garmendía prepara un excepcional menú do Nadal da man de Adegas Marqués de Vizhoja

A chef vasca Elena Garmendía, a cargo do restaurante «A Carpintería» en Vigo, deseña un menú do Nadal innovador e repleto de sabor, con base nos produtos tradicionais dos típicos pratos desta época. E todas as elaboracións que propoñen para esta experiencia gastronómica están maridadas cos viños de Adegas Marqués de Vizhoja, que como explica a reputada cociñeira conseguen intensificar o sabor desta proposta gastronómica que non deixará indiferente a ninguén.

Para empezar este orixinal menú, o primeiro prato que poderemos degustar será «A Lura», elaborado cunha base de risotto de arroz venere e unha lura á prancha acompañada de patacas rebozadas. O seu acompañante perfecto para despregar todos os seus matices?. O viño Marqués de Vizhoja, a botella máis clásica e coñecida de Adegas Marqués de Vizhoja.

Seguimos cun ravioli, servido en prato fondo sobre unha crema de allos porros. A clave deste prato?. Sen dúbida, o recheo da pasta elaborado con changurro e rape. Ademais, nunha capa superior a chef dA Carpintería engade changurro desmenuzado, salsa biscaíña, huevas de peixe voador e un brote de chícharos. «Señor dá Folla Verde» é o viño elixido para degustar este prato, un dos favoritos para Nadal. «Dada a potencia do sabor do changurro, que ademais se prepara con pemento vermello e cebola, necesitaba un viño con corpo como Señor dá Folla Verde», sinala Elena Garmendía.

O terceiro prato deste orixinal menú é un brioche de bogavante. Recheo de ensalada rusa tártara con mazá, o brioche aparece nas nosas mesas acompañado de bogavante, pepinillo, alcaparras, un toque crujiente de mazá e unha pipeta dunha salsa elaborada coas cabezas do bogavante. Unha elaboración ideal para degustar co viño Torre a Moreira. «De novo un viño que marida á perfección cos produtos do mar», explica Elena Garmendía.

E como broche final a un menú excepcional rematamos cunha sobremesa de bombón de caramelo e chocolate ao caramelo cunha base de brownie e trufa no interior, maridado coa crema de bagazo de d'Vizhoja.

Desexando gozar deste menú durante este Nadal con Marqués de Vizhoja nA Carpintería! O restaurante cun solete Repsol e varios premios retomou a súa actividade o pasado mes de marzo e xa volveu a abrir os sábados, tanto en horario de comida como de cea.