Con dúas maquetas do emblemático edificio da adega, fabricadas en 3D e cor polo estudo Gehry Partners e organizada por Turespaña e o Instituto Cervantes, a mostra permanecerá na Biblioteca Miguel de Cervantes de Shanghái ata o 31 de decembro
En Ferrol, probamos un restaurante de comida tradicional, O Parrulo, onde gozar do sabor máis auténtico das ameixas. Cun pouco de aceite, sal e limón, apreciamos o mar en cada bocado, acompañados polos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.
En Nado, un dos restaurantes de referencia da Coruña, apostan por unha cociña sa e sinxela. Neste local, esquecemos das dixestións eternas para dar paso a pratos nutritivos pero cheos de sabor xunto aos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.
O steak tartar é un prato cada vez máis habitual nos restaurantes galegos, pero sabes cales son as claves desta preparación? Xunto a Adegas Marqués de Vizhoja, percorremos dous locais galegos para coñecer os seus trucos con este prato
O peixe hase feito un oco entre as brasas destes asadores galegos. O matiz afumado, a pureza do sabor e o toque tostado son as razóns para optar por esta preparación. Un prato que acompañamos co frescor e o toque afrutado dos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.
A hostalería galega demóstranos que ao mexillón lle vale todo. Probámolos en distintas receitas, desde vinagreta a pasta, pasando polo picante e as croquetas. E acompañamos os pratos co frescor dos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.
Aínda que pareza imposible cansarse dun prato tan saboroso como o polbo á feira, ás veces apetécennos alternativas á receita típica. Percorremos a hostalería galega para probar un arroz de polbo en Moaña e testar o polbo grillado na Coruña, ambas as receitas maridadas cos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.
Ante a chegada da calor, a hostalería galega proponnos orixinais ensaladas, con distintos ingredientes e aliños, para refrescar as nosas comidas. Son un entrante perfecto para compartir, lixeiro e fresco, antes doutros pratos máis copiosos. Para a maridaxe, escollemos os viños de Adegas Marqués de Vizhoja, que suman frescor ao prato.
Probamos en dous restaurantes galegos os seus pratos con lagostinos: unha opción máis clásica, á prancha, e outra cun toque caribeño, xa que incorpora mango. Ambas as acompañamos cos viños de Adegas Marqués de Vizhoja, cuxo frescor axúdanos a gozar deste crustáceo.
Preto da fronteira con Portugal e con máis de 74 hectáreas de extensión, combinando viño, arte, gastronomía e tradición, atopámonos con Adegas Fillaboa
A caldeirada consiste nun guiso a base de peixe cocido, pataca e outras verduras, ademais dunha ajada con pemento. Unha preparación que enxalza o sabor do peixe e que se potencia aínda máis co frescor dos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.
Buscamos opcións con peixes marinados ou afumados para aclarar as diferenzas entre carpaccio, ceviche e tartar. O peixe e un aderezo especial son comúns aos tres pratos, xunto aos que tomamos un viño de Adegas Marqués de Vizhoja, que lles achega frescor e equilibrio.
No verán, a ensaladilla e o salpicón son opcións frescas, que gañan adeptos. Percorremos varios restaurantes galegos analizando as diferenzas entre ambos os pratos, xunto aos viños de Adegas Marqués de Vizhoja. E ti, de que equipo es: salpicón ou ensaladilla?
En Taller de Sastrería proponnos un polbo con puré de kimchi, mentres que na Fontana sérvennos un polbo enteiro á brasa. Dúas novas versións das receitas de polbo tradicionais que acompañan cos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.
O chef Adrián Felípez proponnos na Taberna de Faragulla un prato de bonito que nos traslada á noite de San Xoán. O aroma á grella, o toque floral e o frescor dunha noite de verán están neste prato, que acompañamos cos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.