Viños
PATROCINADO

Ameixas á prancha: un prato sinxelo pero cheo de sabor a mar

En Ferrol, probamos un restaurante de comida tradicional, O Parrulo, onde gozar do sabor máis auténtico das ameixas. Cun pouco de aceite, sal e limón, apreciamos o mar en cada bocado, acompañados polos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.

PATROCINADO

As tres craves para o steak tartar: produto, corte e aderezo

O steak tartar é un prato cada vez máis habitual nos restaurantes galegos, pero sabes cales son as claves desta preparación? Xunto a Adegas Marqués de Vizhoja, percorremos dous locais galegos para coñecer os seus trucos con este prato

PATROCINADO

O peixe á brasa conquista ata aos máis carnívoros

O peixe hase feito un oco entre as brasas destes asadores galegos. O matiz afumado, a pureza do sabor e o toque tostado son as razóns para optar por esta preparación. Un prato que acompañamos co frescor e o toque afrutado dos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.

PATROCINADO

Os mexillóns: o bivalvo que combina con todos os ingredientes

A hostalería galega demóstranos que ao mexillón lle vale todo. Probámolos en distintas receitas, desde vinagreta a pasta, pasando polo picante e as croquetas. E acompañamos os pratos co frescor dos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.

PATROCINADO

Cando che canses do polbo á feira, proba estes dous pratos con polbo

Aínda que pareza imposible cansarse dun prato tan saboroso como o polbo á feira, ás veces apetécennos alternativas á receita típica. Percorremos a hostalería galega para probar un arroz de polbo en Moaña e testar o polbo grillado na Coruña, ambas as receitas maridadas cos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.

PATROCINADO

Tres ensaladas orixinais para refrescar as túas comidas este verán

Ante a chegada da calor, a hostalería galega proponnos orixinais ensaladas, con distintos ingredientes e aliños, para refrescar as nosas comidas. Son un entrante perfecto para compartir, lixeiro e fresco, antes doutros pratos máis copiosos. Para a maridaxe, escollemos os viños de Adegas Marqués de Vizhoja, que suman frescor ao prato.

PATROCINADO

Repasamos as diferenzas entre carpaccio, ceviche e tartar

Buscamos opcións con peixes marinados ou afumados para aclarar as diferenzas entre carpaccio, ceviche e tartar. O peixe e un aderezo especial son comúns aos tres pratos, xunto aos que tomamos un viño de Adegas Marqués de Vizhoja, que lles achega frescor e equilibrio.

PATROCINADO

Team ensaladilla ou team salpicón: cal prefires ti?

No verán, a ensaladilla e o salpicón son opcións frescas, que gañan adeptos. Percorremos varios restaurantes galegos analizando as diferenzas entre ambos os pratos, xunto aos viños de Adegas Marqués de Vizhoja. E ti, de que equipo es: salpicón ou ensaladilla?

PATROCINADO

Un prato de bonito que sabe como unha noite de verán

O chef Adrián Felípez proponnos na Taberna de Faragulla un prato de bonito que nos traslada á noite de San Xoán. O aroma á grella, o toque floral e o frescor dunha noite de verán están neste prato, que acompañamos cos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.

PATROCINADO