CONTIDO PATROCINADO

En Ferrol, probamos un restaurante de comida tradicional, O Parrulo, onde gozar do sabor máis auténtico das ameixas. Cun pouco de aceite, sal e limón, apreciamos o mar en cada bocado, acompañados polos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.

O Restaurante O Parrulo, na cidade de Ferrol, é unha referencia da gastronomía local, moi apreciado polos amantes da cociña galega. O carácter familiar do local, o seu esforzo por atopar o mellor produto e a aposta pola cociña tradicional son os acenos de identidade deste restaurante.

A pesar da crecente popularidade da cociña moderna, os padais seguen sendo adeptos á autenticidade da cociña tradicional, sinxela e centrada no produto. O Restaurante O Parrulo nos ejemplifica isto coas súas ameixas dos castelos, nome que fai honra a estas fortificaciones na ría de Ferrol. Prepáranas á prancha, unha elaboración que pode parecer ser sinxela, pero que en realidade supón unha oportunidade para descubrir o auténtico sabor a mar das ameixas, acompañadas polos viños de Adegas Marqués de Vizhoja.

Terceira xeración á fronte

A historia do Restaurante O Parrulo é un relato de paixón pola gastronomía transmitida de xeración en xeración. En 1958, os avós de Alberto Martínez, terceira xeración á fronte do local, abrían unha modesta tenda de ultramarinos , «que aos poucos comezaría a servir pratos elaborados».

«Os meus pais collerían o negocio tras os meus avós, incorporando novos pratos e realizando reformas no local», engade Alberto, cuxa irmá Malena se sumou ao restaurante o pasado mes de febreiro, completado así unha saga familiar dedicada á cociña.

O restaurante é un firme defensor do produto local e a cociña tradicional galega. Aquí, o produto é a estrela, e a filosofía é simple: non se toca o que xa é excelente. Alberto insiste na importancia de utilizar ingredientes locais, frescos e de alta calidade nos seus pratos, o que garante que cada bocado sexa unha experiencia única.

Ameixas dos Castelos

E se hai un prato onde o produto é clave neste restaurante son as ameixas dos castelos. O nome do prato fai honra ás fortalezas que defenden a entrada da ría de Ferrol. O produto, de orixe local, caracterízase polo seu sabor distintivo, que reflicte a riqueza da ría galega.

Alberto proponnos probar estas ameixas á prancha para aproveitar o sabor máis puro e natural da ameixa. «Unicamente engadímoslle sal, aceite e limón, que fai un contraste entre a salinidade das ameixas, a acidez do limón e ese toque graso que achega o aceite», sinala o hostaleiro.

Se queremos acertar coa maridaxe para estas ameixas, Alberto recoméndanos «apostar por un viño galego, para pechar o círculo do produto local, e por un viño que non tape o sabor das ameixas, senón que realce o aroma a mar». Por iso, sérvenos unha copa do viño Señor dá Folla Verde (Condado do Tea, 70% albariños, 15% loureira, 15% treixadura; D.Ou. Rías Baixas), de Adegas Marqués de Vizhoja. Para o hostaleiro, a combinación destas tres uvas crea unha combinación moi fresca e afrutada, que acompaña á perfección o sabor salino das ameixas e o matiz acedo do limón.