O Muíño do Vento de Fene cumpre 50 anos: «Vén xente de toda España a comer as nosas ameixas á prancha»
O restaurante de Magalofes, un referente, evolucionou da grella das orixes á cociña de mercado, con peixes e mariscos como aceno de identidade
O restaurante de Magalofes, un referente, evolucionou da grella das orixes á cociña de mercado, con peixes e mariscos como aceno de identidade
Juan Carlos Agilda, que traballa no salón de banquetes e no restaurante A Gabeira, figura entre os mozos talentos seleccionados para o certame
Daniela Ocnasu e Marcos José Palomino Osorio acaban de abrir Pecora Nera Caffè e Sapori, na rúa Ervedelo de Ourense
A iniciativa rende homenaxe ás persoas que forman parte do Grupo Pereira e a dúas décadas de publicación do receitario «Cociña de Abordo», convertido nunha tradición gastronómica vinculada ao mar.
Tres anos nos que harmonía, paciencia e equilibrio permiten que o tempranillo alcance todo o seu carácter e madurez.
Con iso, Regina Viarum consolídase como un dos grandes referentes enoturísticos do noroeste peninsular
A Lei Seca foi a orixe dunhas combinacións que foron aldraxadas nos anos posteriores e recuperadas en virtude da potenciación do sabor e a vida saudable entrado o século XXI
A maioría dos comensais non necesitan mirar a carta salvo para elixir entrante. Todo o mundo sabe cal é o prato forte deste local que podes combinar con solombo, entrecosto, touciño entrefebrado, chourizo, xamón... ao gusto de cada un
Combinacións populares e glamurosas co fermentado da uva. Todas as variantes encaixan nas múltiples receitas que desde hai séculos utilizan o viño como base para os cócteles máis sorprendentes.
En 2026 cúmprense 40 anos da primeira colleita de Barón de Chirel, o viño que coa anada 1986 abriu o camiño a unha nova Era na histórica Denominación de Orixe.
O seu fundador, nado como Ceferino Carrión, foi un visionario que materializou os seus dous grandes soños: abrir o restaurante máis luxoso de Hollywood e elaborar un viño exclusivo.
A proposta gastronómica deste mítico local non defrauda. Os produtos de proximidade e de tempada alimentan unha carta na que se combina peixes, mariscos e carnes. Hai que engadir tamén os arroces e as suxestións do día
A empresa celebra o 20º aniversario do seu emblemático receitario, cuxa nova edición presentarase o próximo 10 de decembro
Os obradoiros adáptanse ás tendencias con novas combinacións
Sonia García Durán foi a única participante, dos 52 concursantes, clasificada para disputar todas as probas en Mallorca
Lydia del Olmo e Xosé Magalhaes, de Ceibe, puxeron en marcha un novo establecemento xusto enfronte de onde ofrecen alta cociña
«Veñen grupos de Ibiza, Barcelona, Madrid ou Suiza a propósito», asegura o responsable do restaurante Río Sil de Carballo sobre as Xornadas gastronómicas deste mes
O restaurante Nikko gaña a undécima edición do concurso de Petisquiño con Eche ou que hai
O negocio de Marta Risco, Iuca e máis cousas ricas, busca facerse eco entre os ourensáns apostando por unha nova localización na rúa Santo Domingo, 72
Bruno Casal formará ademais a carniceiros de Ecuador a través de Molinos Champion, «para facer despezamentos ao estilo europeo e preparar embutidos como chourizos de café, cacao ou coco»
Cristina Rey reabrirá este lembrado local de Xuvia para potenciar a hostalería xunto ao Camino Inglés con pizzas, hamburguesas e cachorros; «ser autónoma é moi bo para conciliar»
A Feira do Queixo de Sillobre atraerá o sábado a postos de Galicia e Portugal; Eloy Seijas e Alejandra Romero lanzaron a súa queixaría hai un ano
Don Crisanto recolleu en Madrid o galardón ao mellor queixo de España nun acto no que se lembrou ao fundador, falecido hai dous meses
A prestixiosa publicación xa inclúe entre as súas propostas sete establecementos da provincia ourensá
Darlis Sena reabriu a emblemático Cátedra, na rúa Ervedelo, con novo nome, nova decoración e unha aposta polo brunch
155.551 persoas participaron nun itinerario cada vez máis internacional