Bar Umia, as mellores luras da ría
Referencia gastronómica ineludible en Marín e a súa contorna e cunha carta onde destacan os produtos da comarca, este establecemento celebrou este verán as súas vodas de ouro
Referencia gastronómica ineludible en Marín e a súa contorna e cunha carta onde destacan os produtos da comarca, este establecemento celebrou este verán as súas vodas de ouro
Os peixes e mariscos son as estrelas dunha carta que cambia constantemente e complétase con pratos máis tradicionais como o polbo, a ensaladilla ou a tortilla
Un local de amateurs que encandea a todos os comensais cos seus arroz con bogavante e chocos en tinta
A neotaberna dos amigos da boa mesa
En pleno paseo marítimo de Bouzas, en Vigo, abriu recentemente o restaurante A Tula, que ofrece pratos tradicionais pero, ao mesmo tempo, innova con receitas internacionais para animar aos consumidores a degustar sabores que se saen do cotián.
O restaurante Pampín, en Santiago, destaca como un dos faros da nova cociña de barrio. É obra dun dos brillantes cociñeiros composteláns que entrou con forza no sector no terceiro milenio, Alén Tarrío.
Cando o comensal cruza a porta de entrada ao mesón Enxebre sabe que se penetra nun territorio gastronómico que lle ofrece produtos de calidade do mar e de terra dentro, cunha cociña coidada e unha presentación e atención propia dos bos restaurantes.
É como o as que resolve a xogada máis complicada. A súa solvencia nace da cociña. Habana 83 é garantía, alleo a vaivéns ou brillos fugaces, fiel ao seu estilo, académico e sen marxe á improvisación.
A carta é curta, pero moi cambiante, con peixes do día e produtos de tempada.
En plena zona vella de Baiona atópase o Recuncho Mariñeiro, que tras catro anos de apertura gañouse unha fiel clientela