A carta está repleta de propostas nas que a tempada e os toques persoais xogan un papel fundamental. A croqueta afumada e a tortilla vaga son de obrigatoria proba
Contan con pratos clásicos desa simbiose gastronómica como o contundente tallarín «taypa» ou o pito «Chi jau kay», pero tamén ofrecen un cebiche chifero, un prato de creación propia en grao sumo resultón
As carnes feitas en kamado son un dos seus reclamos, pero as propostas con produtos de tempada non desmerecen na carta dun local que busca facer sentir ao cliente como en casa
A carta nace con espírito de rotación, en función do produto e a tempada. Contan ademais con máis de 40 billas de cervexa, ademais doutros de viños, kombucha e sidra
Pratos clásicos como os berberechos en salsa ou as croquetas de mexillón comparten carta con outros máis viaxeiros, como os fideos «udon» con verduras e gambas marinadas en cítricos
O forno de leña e a preparación artesá das súas masas con fermentacións longas son parte do seu éxito. A outra a poñen as combinacións atrevidas e resultonas de ingredientes coas que elaboran o icónico prato
Ofrece pratos de toda a vida como o raxo ou a ensaladilla, pero tamén propostas que fan as delicias dos padais ávidos de sabores máis atrevidos como o arroz «nasi goreg» ou os tacos
As elevadísimas temperaturas que se agardan para esta fin de semana piden cana, mergullo e sombra. Percorremos a costa galega en busca de locais que xa están abertos e permítennos pegarnos unha enchente ao lado da praia
O equipo da Marimorema do Casco Vello regresa con outro local e pratos típicos da xeografía peninsular, desde gildas vascas, frituras andaluzas ou chacinas castelás, a cocido galego ou polbo á feira