De Galicia a México? unha viaxe de mar para gozar cos cinco sentidos

Costeira MX proponnos da man de Adegas Marqués de Vizhoja unha maridaxe internacional con base no produto galego
Atrevédesvos a probar un menú internacional que enxalza os produtos galegos con esencia mexicana?. En pleno Vigo, o chef Manuel Antón do restaurante Costeira MX, está a demostrar que a fusión entre a costa galega e a cociña mexicana pode ser un agasallo para os sentidos.
Co respaldo de Adegas Marqués de Vizhoja, esta parella gastronómica invítanos a unha viaxe de mar e sabor sen escalas.
Señor dá Folla Verde, un branco do Condado do Tea para gozar con taco de raia e ostras
A proposta empeza cunha copa de Señor dá Folla Verde D.Ou. Rías Baixas e un taco de raia, «o adobado do mar», que se presenta a mellor taco de España. A raia, estrela deste prato, elabórase cocida en auga de mar para manter o seu auténtico sabor e, posteriormente adóbase cunha redución de ósos de tenreira. Como a envolvemos? Por suposto cunha tortilla frita crujiente, que encerra esta mestura con cebola, coandro e un toque de lima. O resultado?, un taco lixeiro, pero con moita personalidade, e, sobre todo, cun intenso sabor a mar, que o viño do condado Señor dá Folla Verde sabe potenciar á perfección. Este viño afrutado fai que cada bocado se eleve, resaltando notas mariñas e ese sabor atlántico que che fai querer repetir.

Seguimos maridando o mencionado coupage cun prato recoiro. Aquí o menú ponse aínda máis interesante con ostras ao natural, porque ás veces menos, é máis. As ostras presentaranse bañadas nunha salsa negra estilo «pico de galo marisqueiro» con soia e chiles que a levan a un territorio máis profundo, salgado e vibrante, toda unha homenaxe á costa do Pacífico mexicano. Esta salsa negra de mango con habaneiro é unha explosión froiteira e picante que che esperta a boca. O viño Señor dá Folla Verde, un viño elaborado con tres variedades de uva: 70% Albariño, 15% Loureiro e 15% Treixadura, Loureiro e Albariño, aguanta ese golpe de sabor con graza e estilo, logrando unha maridaxe que fai bailar ao padal.

E que é Costeira MX?
Un restaurante mexicano en Vigo, pero non deses que só pon tacos e margaridas. Costeiro MX é un concepto fresco, con raíces mexicanas pero co corazón posto no Atlántico galego. Manuel Antón, o seu chef, combina peixes e mariscos locais con receitas tradicionais da costa mexicana, creando pratos que sorprenden e namoran. Tanto é así que a semana pasada recibiron o selo COPIL, un recoñecemento outorgado por Casa México en España aos restaurantes que realmente representan a cociña mexicana con respecto e autenticidade.

Esta maridaxe entre Adegas Marqués de Vizhoja e Costeiro MX é unha declaración de amor entre dúas costas afastadas pero hermanadas polo mar e a paixón polo bo comer. Se estás en Vigo e queres probar algo diferente, fresco, saboroso e cun toque de aventura, non te perdas este menú que Manuel Antón preparou en colaboración con Adegas Marqués de Vizhoja.
Saúde e bo proveito!