CONTIDO PATROCINADO

O godello está de moda e Valdeorras presume de ser a denominación de orixe que o deu a coñecer. Cunha tradición vitícola que se remonta á época romana, esta rexión galega conseguiu axuntar tradición e modernidade para converterse nun referente da produción vitícola da comunidade. 

A comarca está moldeada polo profundo e fértil val do río Sil e conta cun clima máis seco que o resto de Galicia, no que se mestura a influencia atlántica con trazos continentais. Caracterízase, ademais, por unha gran diversidade de chans, que van desde os pizarrosos e pouco profundos aos graníticos, pasando por outros ricos en area.  É nesta contorna no que se cultivan as dúas variedades de uva principais: a Mencía que dá tintos de cor púrpura e elegante aroma , e a Godello, coa que elaboran viños de fino aroma afrutado e cor amarela pallosa. 

Ao amparo desta denominación de orixe elabórase tamén o mellor tinto de Galicia, segundo a última Cata dúas Viños de Galicia organizada pola Consellería do Medio Rural. É o Alan de Val, de  Alán de Val SAT. Nese mesmo certame resultaron galardoados A Coroa e Joaquín Rebolledo cos Acio de Ouro e Prata, respectivamente, para os mellores viños brancos desta denominación de orixe. Viñaredo, de Santa Marta, fíxose co primeiro premio en tintos. Ademais, Lagar do Cigur logrou o Acio de Bronce aos tintos de elaboración en madeira.