Pasou 25 anos recollendo un material sonoro que hoxe é absolutamente referencial e sobre ou que artellou unha discografía que lle abriu infinitos camiños ás músicas galegas
«Tense Coca-Cola, non é furancho», din os furancheiros de verdade, os que só abren os seus locais tres meses ao ano e para dar saída ao viño de casa, que esa é a mellor proba para saber se estás nun furancho auténtico ou nun bar
Nun par de meses conseguir mesa nestes locais será misión case imposible. Pola súa cociña, o seu ambiente ou as súas vistas convértense en foco de atracción. Así que este é o momento de gozalos en plenitude e sen abafos
Máis orgánico e apegado á tradición, e ao tempo reflexivo e irreverente, «De rolda», ou seu segundo disco, consagra a Mondra como excitante referente xeracional
Tan humilde como imbatible, o raxo é todo un clásico nas cartas de infinidade de locais galegos. A súa base, por suposto, é un bo lombo de porco pero é un prato que admite múltiples elaboracións. Estes son bos exemplos
Descubrir a comunidade a golpe de pedal é unha dos mellores xeitos de facelo. Sen présas, en comuñón coa contorna, gozando da paisaxe e do que nel ofrécellenos. Propómosche oito opcións moi diferentes para escoller en función dos gustos e a condición física
Ou grupo afincado en Ourense ven de publicar «Saha», un disco non que afondan na conexión entre a tradición musical norteafricana, ou reggae, ou hip hop, a electrónica e mesmo a música galega
Ou tratamento co que a tradición musical galega aborda a maternidade sustenta «Alvela», un disco íntimo non que asoman a felicidade e a dor, a luz e as tenebras, a rabia e ou acougo
Imponse a confianza, a sorpresa e o criterio do anfitrión. Nestes locais non hai carta. O cliente non decide que vai comer. Hai que ofrecen a opción única dun menú degustación e noutros o que cada día ocórraselle ao seu propietario
A banda vizcaina encabeza o cartel do FIV de Vilalba (25 e 26 de abril). Case sen facer ruído, convertéronse nun dos grandes animadores da escena do indie rock español
O reloxo vira cara ao día tras décadas de trasnoitar ata o amencer. A fórmula pasa por espremer as tardes para saír de festa e non sacrificar as mañás, unha tendencia que triunfa na hostalería galega
Tan lúcida como incontido, tan sagaz como versátil, descoidada confesa e sempre parapetada tras as súas lentes sen cristais, encargarase, o 4 de maio, de clausurar a quinta edición do EMHU
O músico de Coruxo conseguiu asinar un vibrante disco de hiperpop vitaminado, desfrutón e cheo de humor, sen por iso eludir as súas angustias emocionais e existenciais
Aida Tarrío e Raül Refree son Gala i Ovidio, un proxecto conxunto desde o que exploran novos territorios musicais e vogal. «Un final» foi o seu principio
Por que pedir só unha cousa da carta, se podes gozar de varias propostas nun só prato. A ensalada rusa, a ensalada, as patacas fritas e os ovos adoitan ser os reis destas clásicas, e saborosas, combinacións
Xa en plena primavera e coa Semana Santa ás portas, vai sendo hora de facer plans familiares ao aire libre. Aquí tes unha serie de propostas que combinan o entretemento coa aprendizaxe, a ciencia, a natureza e a conciencia ambiental