Desde a Asociación Forestal de Galicia ofrecen consellos para mellorar a produtividade das plantacións en liña co que suxire o Plan Forestal de Galicia
No 2023 inaugurou unha carnicería no mercado de abastos de Santiago e agora, ademais de continuar coa recría de tenreiros en Santa Comba, fornece a máis de 50 locais de hostalería na comarca de Santiago e abriu unha bocatería especializada en bocadillos de chourizo e roxón
O sistema que desenvolve o proxecto, impulsado por Asoporcel, entra na súa fase de integración de datos que permitirá crear unha etiqueta QR para cada produto que pretenden ter listas lestes mes
O equilibrio entre turismo, gastronomía e comercio tradicional é clave para superar a falta de substitución xeracional e os cambios nos hábitos de consumo
Aínda que as plantacións do Ribeiro lograron neutralizar os incendios, este produtor de oliva di que a falta de choiva augura unha colleita escasa en Galicia
Mario Nogueira, que comezou a criar boi tras un incendio que quedou ás portas da casa do seu pai no 2002, viu como o seu rabaño aumentara ao atopar o pasado día 15 a esta tenreira cachena que naceu sobre a terra queimada
O adegueiro e apicultor de Pazo Valdedeus é un dos afectados que terán que trasladar os seus panales polo impacto dos incendios; o sector continúa avaliando as perdas
Aqueles incendios levaron a un consenso entre partidos que derivou na norma para recuperar terra abandonada, as aldeas modelo, novos modelos de investigación e unha lei antiicendios aínda sen aprobar
A diferenza do 2020, os veciños desta parroquia de Cualedro lograron deter o lume ao estar traballado a contorna da aldea, pero cren que hai que limpar máis aló dos 50 metros obrigatorios