Aínda que Facenda está en prazo para facer a devolución do 2023, Medio Rural e as organizacións agrarias piden que se axilice o reintegro do imposto para que os gandeiros poidan ter liquidez
Medio Rural abonará antes do venres 17 millóns de euros de ecorregímenes. O Ministerio de Agricultura anunciou a ampliación ata o 15 de xuño do período para presentar a solicitude única
Os mozos que toman a vez no campo creen na aplicación da tecnoloxía para mellorar a sustentabilidade ambiental das súas explotacións como pide Bruxelas
A secretaria de Estado de Agricultura e Alimentación, Begoña García, apoia un cultivo con cada vez máis demanda no mercado polo seu potencial para a produción de fibra ou a industria alimentaria
As razas autóctonas recuperan o seu papel de xestoras do territorio na loita contra o lume, perfilándose como opción para granxas que non teñen substitución
A xerente da Interprofesional do Aceite de Oliva Español di que «a produción en Galicia é unha curiosdad dentro do panorama español do sector, pero todo fai indicar que continuará crecendo»
Ao promover o cultivo orgánico con técnicas máis sostibles co medio ambiente han posto o seu gran de area para lograr os obxectivos marcados en o Plan de Acción para a Agricultura Ecolóxica de Bruxelas
Mentres os que non lograron acabar o ensilado de herba en abril tiveron que atrasar a plantación de millo, os que a adiantaron temen que a choiva o afogue. A «sementeira» de pataca tamén vai atrasada e os viticultores viven pendentes das xeadas.
Desde a Asociación de Produtores de Coellos de Galicia (Progacun) calculan que pór un quilo desta carne no mercado cústalles uns 2,70 euros, pero en lonxa está a pagarse a 2,20 euros
A startup aragonesa Feltwood abriu unha rolda de financiamento para construír unha fábrica na que producir a gran escala a súa fibra Ecoes, elaborada ao 100% con restos agroalimentarios . O seu director xeral estivo no congreso For 4 Future para explicar os segredos deste novo material
Rodrigo Sánchez e a súa familia son uns dos caficultores colombianos que fornecen aos microtostaderos de café de especialidade que han ir florecendo en Galicia ao longo dos últimos anos. Esta semana estivo na Coruña, onde explicou que está a cambiar no mundo do café