Caponata siciliana ao meu xeito

Con algunha pequena variación, a berenjena segue sendo a gran protagonista. Ademais, é igual de versátil que o prato orixinal: tanto se converte no «antipasti» perfecto como nos salva unha cea

Racións2

A receita ortodoxa, e en Italia non se andan con bromas, leva apio, olivas verdes e acompáñase con algunha tosta para facer o perfecto antipasti siciliano. Neste caso eu permitinme certas licenzas cos igredientes que fan boas faragullas. As anchoas coa berenjena, a protagonista indiscutible deste prato, sempre son boa parella de baile, e o punto de acidez dos tomates cherry tamén lle dá un toque interesante. 

Á hora de preparar esta receita tan sinxela o mellor é facer unha boa cantidade, xa que podemos metela na neveira un par de días e solucionar un primeiro, unha guarnición dalgún peixe ou pasta e unha cea.

Ingredientes
Unha berenjena
Medio pemento vermello
Medio pemento verde
Unha cebolleta
8 tomates cherry
10 olivas negras
Unha cucharada de alcaparras
Un par de cucharadas de tomate fritido
Unha lata de anchoas
Aceite de oliva
Vinagre
Sal
Instrucións
  1. Media hora antes de pórnos a cociñar o prato, cortamos en daditos non moi grandes a berenjena, salgámolos e deixamos repousar. Deste xeito, quitarémoslle o amargor ao vexetal.

  2. Cando teñan pasado 30 minutos sofreímos a berenjena ata que estea dourada (uns 4 ó 5 minutos) e retirámola da tixola.

  3. Incorporamos a esta tixola (é posible que teñamos que engadir algo máis de aceite) a cebolleta e os pementos cortados, tamén, en daditos.

  4. Mentres deixamos que se vaian facendo estes produtos cortamos os tomates cherry á metade e incorporamos. A continuación, cortamos as olivas negras e as anchoas, que reservaremos.

  5. Cando teñan pasado uns dez minutos, co lume á metade da súa potencia, incorporamos un par de cucharadas de tomate frito para dar jugosidad e, quen o desée, pode engadir tamén un pouco de azucre se lle molesta o amargor dos tomates cherry. Damos unhas voltas para que se mesturen os sabores.

  6. Ao cabo dun par de minutos engadimos as olivas, as alcaparras e as anchoas. Tamén pomos un chorrito de vinagre. Mesturamos todo e teriámolo listo para servir.

Votación
7 votos
Comentarios

Caponata siciliana ao meu xeito