Caponata siciliana ao meu xeito
Con algunha pequena variación, a berenjena segue sendo a gran protagonista. Ademais, é igual de versátil que o prato orixinal: tanto se converte no «antipasti» perfecto como nos salva unha cea
- Racións2
A receita ortodoxa, e en Italia non se andan con bromas, leva apio, olivas verdes e acompáñase con algunha tosta para facer o perfecto antipasti siciliano. Neste caso eu permitinme certas licenzas cos igredientes que fan boas faragullas. As anchoas coa berenjena, a protagonista indiscutible deste prato, sempre son boa parella de baile, e o punto de acidez dos tomates cherry tamén lle dá un toque interesante.
Á hora de preparar esta receita tan sinxela o mellor é facer unha boa cantidade, xa que podemos metela na neveira un par de días e solucionar un primeiro, unha guarnición dalgún peixe ou pasta e unha cea.
- Unha berenjena
- Medio pemento vermello
- Medio pemento verde
- Unha cebolleta
- 8 tomates cherry
- 10 olivas negras
- Unha cucharada de alcaparras
- Un par de cucharadas de tomate fritido
- Unha lata de anchoas
- Aceite de oliva
- Vinagre
- Sal
Media hora antes de pórnos a cociñar o prato, cortamos en daditos non moi grandes a berenjena, salgámolos e deixamos repousar. Deste xeito, quitarémoslle o amargor ao vexetal.
Cando teñan pasado 30 minutos sofreímos a berenjena ata que estea dourada (uns 4 ó 5 minutos) e retirámola da tixola.
Incorporamos a esta tixola (é posible que teñamos que engadir algo máis de aceite) a cebolleta e os pementos cortados, tamén, en daditos.
Mentres deixamos que se vaian facendo estes produtos cortamos os tomates cherry á metade e incorporamos. A continuación, cortamos as olivas negras e as anchoas, que reservaremos.
Cando teñan pasado uns dez minutos, co lume á metade da súa potencia, incorporamos un par de cucharadas de tomate frito para dar jugosidad e, quen o desée, pode engadir tamén un pouco de azucre se lle molesta o amargor dos tomates cherry. Damos unhas voltas para que se mesturen os sabores.
Ao cabo dun par de minutos engadimos as olivas, as alcaparras e as anchoas. Tamén pomos un chorrito de vinagre. Mesturamos todo e teriámolo listo para servir.
Comentarios