Ensalada de lentellas e cogomelos

Combinar champiñóns e boleuts edulis, acompañados duns encurtidos e piñones, nunca dera tan bos resultados

Racións4

As ensaladas non só son para o verán. Proba diso é esta ensalada otoñal na que o ingrediente protagonista, e que lle dá todo o carácter, é o cogomelo. Como en moitas das nosas receitas, as cantidades pódense variar en función dos nosos gustos e, por suposto, tamén o tipo de cogomelos que utilicemos. Nesta ocasión combinamos uns modestos champiñóns, que atopamos en calquera supermercado, cuns estupendos boletus edulis. É importante a presenza doutros ingredientes, digamos, menores, que completan os sabores desta combinación de vexetais, como as alcaparras ou os piñones.

Ingredientes
150 g de lentella pardina
1 cebolleta
2 dentes de allo
1 folla de loureiro
1 chalota picada
200 g de champiñóns laminados
4 Boletus edulis pequenos
2 cucharadas de alcaparras
1 cucharada de piñones
Dous puñados de rúcula salvaxe bio ben lavada
Mostaza á
antiga Aceite de oliva virxe extra
Sal
Instrucións
  1. As lentellas terémolas a remollo desde a noite anterior para que se vaian abrandando.

  2. As escurrimos e pómolas nunha pota cubertas de auga, xunto coa cebolleta enteira, os dentes de allo e o loureiro, a cocer durante uns 40 minutos ata que estean tenras.

  3. Escurrimos, retiramos a cebolleta o allo e o loureiro e deixamos arrefriar. Doutra banda, pomos os champiñóns e os boletus laminados nunha tixola a lume vivo cun pouco de aceite, ata que perdan todo a auga e dóurense un pouco.

  4. O paso seguinte é facer unha vinagreta mesturando tres cucharadas de aceite con tres cucharaditas de mostaza á antiga. Xa só nos queda tostar un pouco os piñones nunha tixola a lume suave.

  5. Presentación: Mesturamos as lentellas xunto coa rúcula e a chalota e pómolas no fondo dun bol regando coa metade da vinagreta. Pomos os cogomelos, os piñones e as alcaparras e rematamos de regar coa vinagreta restante.

  6. Poderíase servir tamén tépeda como entrante ou como acompañante de pratos de caza ou peixes á prancha. 

Autor Marco Soriano e Ana Prieto Esta parella coruñesa de «foodies», creadores do blogue lacocinaesvida.com mostra nos seus posts o seu xeito de entender o mundo da gastronomía e o seu defensa sen concesións da cociña atlántica e o produto local. Ademais, acaban de gañar o premio Canal Cocina Blogueros Cociñeiros 2019.
Votación
41 votos
Comentarios

Ensalada de lentellas e cogomelos