Receita con rock and roll: coles de bruselas, navallas e chourizo

Un prato que ten como protagonista a un vexetal moitas veces aldraxado que, nesta receita, brilla en todo o seu esplendor grazas a unha mestura tan chocante como exquisita

Ana Prieto

As coles de Bruxelas xeralmente realizaron un papel de escolta en pratos de carnes ou peixes. Hoxe imos darlle unha volta a ese papel segundoxénito para outorgarlle todo o protagonismo que se merecen nun prato un tanto arriscado e, de aparencia, moi canalla. Como para moitos falar de vexetais é falar de algo insípido, aburrido e sen carácter, imos acompañalas dunhas navallas que lle van dar ademais de textura, sabor. Pero a cousa non queda aí. Necesitamos un fío condutor para o prato, e por iso imos acabar cun aceite de chourizo que combina coa salvia que dá xenio. ¡Miúda compaña buscámoslle hoxe ás coles de Bruxelas! 

Ingredientes
500 g de coles de Bruxelas
12 navallas
2 Dentes de allo
100 g de chourizo
150 ml de aceite de oliva virxe extra
Salvia fresco
Sal e pementa
Instrucións
  1. Comezamos preparando o aceite de chourizo. Para iso, picamos o chourizo e pómolo nun tarro xunto co aceite. Pómolo nun cazo con auga e mantemos un par de horas a uns 70º C ao baño maría sen que chegue a ferver.

  2. Limpamos as coles e cocémolas durante 10 minutos en auga con sal. Retiramos e escurrimos.

  3. Nunha tixola pomos o allo moi picado e salteamos as coles xunto coas follas de salvia. Podemos abrir algunha delas á metade e outras as salteamos enteiras ata que se douren un pouco.

  4. Xa só queda pór nunha fonte apta para o forno as coles de Bruxelas coas navallas por amais e hornear a potencia máxima ata que se abran as navallas, que previamente limpamos en auga con sal.

  5. Para a presentación, na mesma fonte ou tixola regamos co aceite de chourizo por amais . Podémolo coar para que non caian os trocitos de chourizo. ¡A disputa está leada!

Autor Marco Soriano de Tejada e Ana Prieto Esta parella coruñesa de «foodies», creadores do blogue www.lacocinaesvida.com mostra nos seus posts o seu xeito de entender o mundo da gastronomía e o seu defensa sen concesións da cociña atlántica e o produto local.
Votación
120 votos
Comentarios

Receita con rock and roll: coles de bruselas, navallas e chourizo