Unha sopa de allo distinta

Este prato tradicional, sinxelo e reconfortante, é perfecto para tranquilizar as frías xornadas de inverno

Racións2

Por todos é coñecida a sopa de allo pero, se nos tivésemos que pór de acordo na súa receita, poderiamos estar días discutindo sen chegar a unha coa que todos estivésemos satisfeitos. Xa de seu é difícil buscar unha denominación común, xa que segundo a súa orixe xeográfica chámana de diferente xeito e leva algún ingrediente diferenciado. No que si nos poriamos inmediatamente de acordo é en que é un prato tradicional, económico, sinxelo e reconfortante. Nos xeados días de inverno sempre hai un bo momento para tranquilizar o frío cunha boa sopa de allo.

Neste caso nlanzámosvos á sinxeleza, cos ingredientes básicos e unha elaboración exprés. O resultado é sorprendente pois ademais de ser unha sopa moi sa, é realmente saborosa. Incrible que con tan pouco se poida chegar a tanto e é que xa se sabe… Nalgúns casos menos é máis.

Ingredientes
2 dentes de allo
1 cucharada de pemento da Vera doce
1 cucharadita de pemento da Vera picante
6 rebanadas de pan de hogaza (de dous días) moi finas
400 ml de auga
2 xemas de ovo
Aceite de oliva virxe extra
Sal
Instrucións
  1. Comezamos facendo nun morteiro un majado cos dous dentes de allo sen xerme, o pemento e o sal. Ímoslle engadindo un chorrito de aceite de oliva virxe extra ata obter consistencia dun alioli.

  2. Enchemos o fondo dos cuencos con tres rebanadas de pan, a metade da mestura e unha xema de ovo.

  3. Pomos a auga a ferver e cando estea a ferver retiramos do lume e botamos de inmediato a metade da auga para cuenco.

  4. Removemos para integrar a xema e... ¡a entrar en calor!

Autor Marco Soriano de Tejada e Ana Prieto Esta parella coruñesa de «foodies», creadores do blogue www.lacocinaesvida.com mostra nos seus posts o seu xeito de entender o mundo da gastronomía e o seu defensa sen concesións da cociña atlántica e o produto local.
Votación
103 votos
Comentarios

Unha sopa de allo distinta