Publicidade
Publicidade

Volvoreta, un tinto da D.Ou. Toro (Zamora), está a dar que falar á comunidade científica, porque podería previr o cancro. ¿O segredo? A recuperación de prácticas centenarias á hora de producir o viño. Detrás do proxecto está María Alfonso, unha zamorana que estudou en Vigo.

Víctor, Javier, Carlos e Nacho son os continuadores dunha tradición vinícola familiar, tanto polo seu pai, Víctor Robla fundador de Viños de Arganza; como pola súa nai, Angelines Varela Mazón- Álvarez de Toledo, herdeira dos duques de Villafranca, posuidores de grandes viñedos.

Publicidade

extravozhum

A algúns cociñeiros lles halaga ver os seus pratos copiados noutros restaurantes e a outros lles indigna, aínda que poucas veces se reclama a autoría dunha creación culinaria porque existen dúbidas sobre a súa protección. Agora un experto esclareceu o asunto: os pratos tamén teñen dereitos de autor.

Son un dos principais manxares da terra galega, ideais para todo tipo de creacións gastronómicas. Pero ¿sabemos elixilas e conservalas ben?

Esta nova adega de Aldeanueva de Ebro está a abrirse un oco no mercado do rioja pola súa calidade, que a fixo merecedora xa de dúas Bacchus de Ouro e medallas nos máis importantes certames do mundo.

Na rexión do Alto Douro portugués, declarada Patrimonio da Humanidade, elabórase o viño do Porto, pero tamén outro non menos recoñecido internacionalmente. Viaxamos a Favaios, a capital do moscatel, que garda estreitos vínculos con Galicia. Empezando pola uva.

Valdeorras cultivou 4,1 millóns de quilos na vendima deste ano. Llas adegas estudan como afrontar a diminución de produción e non perder así os mercados que xa teñen abertos.

Algo tan aparentemente sinxelo como facer unhas torradas para o almorzo pode acabar en desastre se non controlamos o seu punto de dourado. Probamos un aparello de Smeg con centrado automático das rebanadas e seis niveles de potencia, acabado en aceiro inoxidable e un atractivo deseño «fifties».

HUM

A marca norteamericana Zoku fíxose un oco en moitas cociñas cos seus dispositivos para elaborar xeados, polos e cubitos de xeo de forma sinxela e cun toque de deseño. Só necesitan frío.

Publicidade
Publicidade