![](https://cflvdg.avoz.es/sc/ezEmK5iVQ0Nx09brAUwC9rRhM6o=/480x/2023/10/19/00121697715981228514917/Foto/calabazapexels.png)
É tempada de cabaza, pero non debes deixar de gozar desta deliciosa verdura debido a problemas para pelala. Hoxe ensinarémosche os mellores trucos para facilitar esta tarefa
19 oct 2023 . Actualizado á 16:54 h.A cabaza é unha das protagonistas do outono e inverno, desde as decoracións de Halloween ata os deliciosos caldos e cremas elaborados con este alimento. Ademais do seu rico sabor, as súas propiedades son similares ás doutras verduras, xa que é moi rica en auga e constitúe unha excelente fonte de fibra soluble. Tamén é unha opción adecuada para as dietas de adelgazamento, xa que ten un baixo contido de graxa e hidratos de carbono.
Unha curiosidade é que a cabaza é unha froita, do mesmo xeito que o tomate, o pemento, o aguacate, a cabaciña e a berenxena. Os conceptos de froita e verdura son termos máis populares que científicos, ou sexa, podería chamarse a parte comestible da cabaza de froito. En canto, a verdura sería a suma de todas as partes, como raíz, talos, follas, flores.
Este alimento tamén é beneficioso para o tránsito intestinal e está cargado de vitaminas do grupo A, B, C e E, así como de minerais como potasio, fósforo e magnesio. A cabaza é beneficiosa para a pel e a vista e posúe efectos antioxidantes que axudan a previr enfermidades cardiovasculares.
![](https://cflvdg.avoz.es/sc/gYXuXOT9ZoZK0tPImrs4tRBMSwo=/480x/2023/10/19/00121697715962002427652/Foto/calabazapixabay.png)
Existen distintos tipos de cabaza, como a cucúrbita máxima (a variedade clásica de Halloween), a cabaza violín, o potimarrón, o doce de forno, a vasca ou a mallorca, entre outras. En xeral, a cabaza é unha hortaliza moi versátil que se pode incorporar nunha ampla variedade de receitas, incluíndo cremas, purés, sobremesas, ensaladas e guarnicións.
A dureza da casca da cabaza pode variar segundo o tipo. Por esta razón, hoxe ensinámosche algúns trucos para quitar esta casca de xeito sinxelo e rápido.
Truco
- Comeza lavando a cabaza.
- Logo, córtaa pola metade e retira a pulpa e as sementes cunha culler.
- Coloca unha das metades da cabaza coa carne cara abaixo sobre unha táboa.
- Empeza a pelar a pel cun coitelo de arriba cara abaixo e logo repite o proceso coa outra metade.
- Finalmente, córtaa en anacos segundo o que necesites, dependendo de como a vaias a preparar.
Alternativa con microondas
- Comeza lavando a cabaza.
- Logo, utiliza un garfo para facer buracos na cabaza.
- Cun coitelo afiado, curta a parte superior e inferior do alimento.
- Coloca a cabaza no microondas durante aproximadamente 3 minutos a unha potencia media.
- Espera a que se arrefríe e logo poderás quitar a pel facilmente utilizando un pelador ou un coitelo.
- Finalmente, curta a cabaza pola metade e retira a pulpa e as sementes. Logo, córtaa en anacos segundo o que necesites, dependendo de como a vaias a preparar.