00031691658960870855478

O truco para facer unhas patacas crujientes sen fritilas

RECEITAS

Freepik

Aprende a elaborar este aperitivo: resulta perfecto como acompañamento para unha cea saudable

14 ago 2023 . Actualizado ás 16:51 h.

Pensar na saúde xa non é exclusivamente para amantes do ximnasio. A maioría da xente busca como facer máis saudables as súas receitas e pratos favoritos. Por suposto, isto tamén se aplica ás patacas fritas, que adoitan ser unha guarnición para as hamburguesas ou unha opción económica como tapa.

A cocción no forno ou na airfryer, a diferenza da fritura tradicional, permitiranos obter unha textura crujiente, pero máis saudable. Ademais do método para preparalas, mostrámosche salsas e combinacións de especias para realzar o sabor das túas patacas. ¡Prepárache para gozar dunhas patacas para chuparche os dedos!

Trucos

  • Elixir a pataca adecuada é importante, recomendamos a variedade vermella para asar, xa que quedarán máis crujientes, e que non sexan novas nin vellas. 
  • O tamaño das patacas e dos cortes debe ser similar para que se cociñen uniformemente. 
  • O tempo de fervido será o suficiente para abrandalas, pero non para cociñalas por completo. 
  • Agrega o sal cando as patacas saian do forno, isto evitará que solten demasiada auga.
  • Evita colocar as patacas moi xuntas, isto evitará que se acumule a humidade.

Pexels

Patacas ao forno ou Airfryer

Cando cociñamos as patacas no forno ou na Airfryer, a miúdo poden quedar duras ou crúas. Por iso ensinámosche algúns trucos, para evitar que iso ocorra. A receita é a mesmo para ambos os métodos, a única diferenza é o tempo de cocción, que dependerá en gran medida da temperatura que poidan acadar.

A temperatura alta é crucial para obter un resultado crujiente, xa que a menor temperatura as patacas coceranse. Tanto no forno como na Airfryer, debemos de controlar a temperatura e supervisar como se douran as patacas.

Ingredientes

  • 4 Patacas Medianas
  • Especias ao gusto (páprika, romeu, orégano, etc...)
  • Pementa Negra
  • Aceite de Oliva virxe extra
  • Sal
  1. Para empezar, lava as patacas e as córtaas en gajos. Ao deixar a pel conseguiremos unha textura máis crujiente.
  2. Ferve auga nunha pota e, cando estea lista, agrega as patacas para cocelas durante 3 minutos, así evitaremos que queden partes crúas
  3. Escurre a auga e nun bol, sazona as patacas coas especias e un chorrito de aceite
  4. Precalienta o forno ou a Airfryer a 200 graos e asa as patacas durante 35-45 minutos. Engade sal mentres se cociñan e déixaas o tempo necesario ata que estean douradas

iStock

Salsa para acompañar

As patacas saben mellor acompañadas dalgunha salsa como alioli, kétchup, mel e mostaza, entre outras. Compartímosche a nosa receita favorita de salsa rosa para comer xunto ás túas patacas.

Ingredientes 

  • 100 ml de leite
  • 1 cucharada de mostaza
  • Ketchup a gusto
  • Aceite de girasol
  • Sal
  • Especias a gusto
  1. Comeza pondo na batidora leite, sal, especias e un chorro de aceite
  2. Usa a potencia media para bater os ingredientes e ve engadindo o aceite aos poucos ata que se forme a maionesa
  3. Logo, agrega a mostaza e o kétchup. ¡Listo, bo proveito!