![](https://img.lavdg.com/sc/JDIc38VoE55y6X665q8R0qupvZs=/480x/2023/08/10/00121691658761249580551/Foto/patatasfreepik.jpg)
Aprende a elaborar este aperitivo: resulta perfecto como acompañamento para unha cea saudable
14 ago 2023 . Actualizado ás 16:51 h.Pensar na saúde xa non é exclusivamente para amantes do ximnasio. A maioría da xente busca como facer máis saudables as súas receitas e pratos favoritos. Por suposto, isto tamén se aplica ás patacas fritas, que adoitan ser unha guarnición para as hamburguesas ou unha opción económica como tapa.
A cocción no forno ou na airfryer, a diferenza da fritura tradicional, permitiranos obter unha textura crujiente, pero máis saudable. Ademais do método para preparalas, mostrámosche salsas e combinacións de especias para realzar o sabor das túas patacas. ¡Prepárache para gozar dunhas patacas para chuparche os dedos!
Trucos
- Elixir a pataca adecuada é importante, recomendamos a variedade vermella para asar, xa que quedarán máis crujientes, e que non sexan novas nin vellas.
- O tamaño das patacas e dos cortes debe ser similar para que se cociñen uniformemente.
- O tempo de fervido será o suficiente para abrandalas, pero non para cociñalas por completo.
- Agrega o sal cando as patacas saian do forno, isto evitará que solten demasiada auga.
- Evita colocar as patacas moi xuntas, isto evitará que se acumule a humidade.
![](https://img.lavdg.com/sc/G-N2D3Dgx0b1ozu2MRqO2tlbHw4=/480x/2023/08/10/00121691658706675495384/Foto/patataspexels.jpg)
Patacas ao forno ou Airfryer
Cando cociñamos as patacas no forno ou na Airfryer, a miúdo poden quedar duras ou crúas. Por iso ensinámosche algúns trucos, para evitar que iso ocorra. A receita é a mesmo para ambos os métodos, a única diferenza é o tempo de cocción, que dependerá en gran medida da temperatura que poidan acadar.
A temperatura alta é crucial para obter un resultado crujiente, xa que a menor temperatura as patacas coceranse. Tanto no forno como na Airfryer, debemos de controlar a temperatura e supervisar como se douran as patacas.
Ingredientes
- 4 Patacas Medianas
- Especias ao gusto (páprika, romeu, orégano, etc...)
- Pementa Negra
- Aceite de Oliva virxe extra
- Sal
- Para empezar, lava as patacas e as córtaas en gajos. Ao deixar a pel conseguiremos unha textura máis crujiente.
- Ferve auga nunha pota e, cando estea lista, agrega as patacas para cocelas durante 3 minutos, así evitaremos que queden partes crúas
- Escurre a auga e nun bol, sazona as patacas coas especias e un chorrito de aceite
- Precalienta o forno ou a Airfryer a 200 graos e asa as patacas durante 35-45 minutos. Engade sal mentres se cociñan e déixaas o tempo necesario ata que estean douradas
![](https://img.lavdg.com/sc/_ZTb8LEbqLLyA2rsSrTE_Hhmylk=/480x/2023/08/10/00121691659344507571307/Foto/salsarosa.jpg)
Salsa para acompañar
As patacas saben mellor acompañadas dalgunha salsa como alioli, kétchup, mel e mostaza, entre outras. Compartímosche a nosa receita favorita de salsa rosa para comer xunto ás túas patacas.
Ingredientes
- 100 ml de leite
- 1 cucharada de mostaza
- Ketchup a gusto
- Aceite de girasol
- Sal
- Especias a gusto
- Comeza pondo na batidora leite, sal, especias e un chorro de aceite
- Usa a potencia media para bater os ingredientes e ve engadindo o aceite aos poucos ata que se forme a maionesa
- Logo, agrega a mostaza e o kétchup. ¡Listo, bo proveito!