Do Bulli de Ferrán Adriá saíu o concepto e da empresa Caviaroli a fórmula para conseguir estas olivas esféricas que agora elaboran co asesoramento de Albert, irmán do chef.
07 ene 2018 . Actualizado ás 05:00 h.Ramón Ramón fundou a empresa Caviaroli, pioneira na elaboración de perlas de aceite, e agora teñen máis de 15 produtos no mercado, entre eles as novas olivas esféricas de Albert Adriá. «Despois de moitos traballos de investigación -explica Santiago Ramón, director xeral- conseguimos crear, a finais do 2016, o que ata entón fora de uso exclusivo da alta gastronomía: as esferificaciones de aceite de oliva. E agora chegan as Caviaroli Drops by Albert Adrià, exemplo de vangarda culinaria. Gota a gota, o aceite das variedades arbequina e picual métese no interior dunha cápsula vexetal elaborada con gelatina de algas. E non podo dicir nada máis sobre o proceso, pero con esta técnica, o produto do interior mantense líquido ata o momento de entrar na boca. Entón, explota. E chega a sorpresa e a diversión».
Múltiples aplicacións
«Estas olivas, que tamén poden ser picantes, xorden -engade o directivo de Caviaroli- como complemento para o traballo dos cociñeiros, pero agora tamén poden estar en todos os fogares, xa que se poden comprar en tendas gourmet ou a través da nosa venda en liña. Cada tarro contén 12 unidades, así que temos 12 ocasións de gozar dos Drops».
E séguenos falando das súas moitas aplicacións, desde a súa utilización como aperitivo ata a presentación de pratos ou a solución para aqueles bocados nos que non queremos botar aceite. E tamén nos deixou algunha receita, mesmo de sobremesa.
Bombones con Caviaroli
A combinación chocolate-aceite funciona á perfección. Con este produto tense a posibilidade de unir nun mesmo bocado o intenso sabor do chocolate co do aceite de oliva virxe picual. Neste caso, elaboráronse uns bombones líquidos de chocolate, coroados polo Caviaroli.
Guisantes con xamón
Aínda que non é recomendable pola temperatura, é posible preparar un guiso de guisantes ao momento. Ademais, ao engadirlle Caviaroli, créase un abano de texturas realmente orixinais.
Cañaillas á galega
Este prato de cañaíllas consta dunha sopa incorporada na cuncha desta, que é caldo de lacón. Para conseguir o gusto puro do lacón, necesítase poder aderezar as cañaíllas sen que o caldo que se atopa na cuncha do caracol véxase afectado. «Con Caviaroli conseguimos aderezar as cañaíllas con aceite de oliva e pemento, conseguindo así preservar o gusto puro da sopa e dándolle a melosidad do aceite á cañaílla».