Saca ao chef que levas dentro con estes trucos de cociña

Paula Santos C.

TRUCOS

Freepik

Aínda que sexas a persoa máis cocinillas do teu grupo poida que ás veces haxa cousas que se che escapen. Hoxe traémosche algúns trucos para seguir sendo o chef favorito de todo o mundo

12 mares 2024 . Actualizado ás 16:49 h.

Ás veces ser chef amateur é unha cuestión máis ben complicada. Moitas veces intentamos preparar unha receita que parece doado a primeira ollada, pero que logo remata por non saírnos e acabamos dándonos por vencido. E é que moitas veces, na cociña o que che pode salvar son pequenos trucos que en ocasións, non sabiamos nin que existían. 

Hoxe queremos recompiar uns cantos trucos de cociña que che permitirán ter ese toque “” persoal e conseguir que os teus pratos pasen ao seguinte nivel.

Empezamos polo básico

Seguro que máis dunha vez hasche preguntado cuestións tan sinxelas como cal é o punto perfecto de cocción dun ovo? ou teño que botalos coa auga fría ou coa auga fervendo? Isto soamente é un exemplo, pero ímosche deixar por aquí uns cantos trucos básicos para que teñas en conta á hora de pórche ao choio:

  • Se queres cocer un ovo coa xema líquida, o mellor é incorporar os ovos de xeito suave cando a auga xa estea a ferver, e déixelos entre catro e seis minutitos (dependendo do tamaño do ovo e do punto que queiras conseguir). Despois déixalos en auga fría e, ¡listo!
  • Se prefires facer os ovos escalfados, non os rompas directamente na auga, senón nunha cunca ou cazo a parte e bótaos suavemente unha vez a auga empezo a quentarse
  • Se tes que calcular cantidades, un utensilio moi útil e que en ocasións se infravalora é a culler medidora, xa que che axudará a acadar medidas precisas e mellorar as túas receitas (sobre todo, as que implican masas)
  • Se queres preparar unha carbonara pero non estás do todo seguro das cantidades deixámosche por aquí as cantidades exactas para cada persoa: 75 gr de pasta, 50 gr de guanciale , unha xema de ovo e 30 gr de pecorino (non esquezas da pementa, esa xa, ao gusto)
  • Lembra sempre, cando prepares pasta, que a salsa sempre agarda á pasta (é dicir, que primeiro sempre tes que facer a salsa)
  • Aproveita sempre a auga da pasta e non a tires ata que non remates a receita: se polo que sexa, queda seca cando a botes na salsa, poderás botarlle unha poquita para poder darlle máis textura
  • Se estás facendo unha masa, e esta quedou con grumos e non tes unha batidora ou unha procesadora de alimentos a man, sempre podes pasar a masa (sempre que a densidade nolo permita) por un colador para ir desfacendo os grumos
  • Se queres cociñar peixe, pero non queres que o cheiro quede de forma permanente no ambiente, pon nun cazo un pouco de auga con suavizante da roupa e ferve a mestura mentres cociñas, así absorberá o cheiro

Pexels

Isto son algúns trucos básicos que che poden salvar dalgunha que outra dúbida ou urxencia na cociña.

Cociñar non é tan doado como parece (ou si)

Aínda que é certo que hai trucos para todo tipo de situacións dentro da cociña, talvez os que máis nos interesan son os que podemos aplicar ás nosas receitas e que nos permitirán presumir de resultados á hora de probar os pratos. Aquí imos con algúns trucos que podemos aplicar nas patacas:

  • Se queres dourar ben a carne (sobre todo á hora de facela ao momento), é moi importante que esta estea ben seca. Sécaa cun pouco de papel de cociña ata quitarlle toda a humidade e non lle agregues sae ata que non a teñas case ao momento desexado
  • Feixe unha rápida e deliciosa salsa de queixo soamente con dous ingredientes: queixo crema e cheddar. Simplemente bota o queixo crema nunha tixola e derréteo, e logo bota o cheddar mentres bates para que se vaian mesturando mentres se derreten. Unha vez a mestura estea homoxénea, ¡listo!
  • Se queres cociñar pito e que a pel quede súper crujiente, espolvorea un pouco de fermento sobre o pito cru (cando vaias salgalo) e logo, procede a asalo de xeito habitual, pero cun extra de crunch.
  • Se o que queres é preparar un bacon ben crujiente para os teus almorzos, entón en lugar de fritilo pon un papel de forno na bandexa, coloca o bacon e méteo a 200º (ou a 180º con ventilador) entre 15 e 20 minutos, ata que alcance o punto de cor que prefiras
  • Cando prepares un biscoito intenta bater a manteiga e o azucre durante polo menos cinco minutos e logo bate os ovos de xeito gradual. Canto máis aire quede na mestura, máis esponxoso quedará o biscoito
  • Se se che adoitan queimar as sobremesas no forno ou ves que a parte superior xa está dourada pero o resto aínda non acadou a cocción necesaria, coloca un papel de aluminio na parte superior para evitar que se queime por arriba
  • Se queres preparar unha sobremesa e quedáchesche sen ovos, proba a utilizar bicarbonato de sodio e vinagre, ¡poderalo facer igual!
  • Preparar un puré de patacas suntuoso e cunha textura perfecta resísteseche? Proba a utilizar patacas harinosas e á mestura engade manteiga e un pouco de leite (quentadas ambas previamente). Terás un puré de patacas máis cremoso e, se lle engades un toque de noz moscada, entón será perfecto
  • Se tes que manipular chiles e non tes luvas, proba a untarte as mans con aceite. Cando acabes lávachas ben con auga quente e xabón
  • Se vas cortar algún alimento con textura pegañenta como dátiles, ou a utilizar unha culler para o mel, engraxa antes os cubertos para que non quede todo pegado
  • Para conservar mellor as herbas aromáticas, méteas na neveira nunha bolsa de plástico cun papel de cociña dentro, ¡aguantaranche moito máis

Pexels

Coñecías xa algún destes trucos? Son trucos dos de toda a vida que talvez non coñecías ou lembrabas, pero que poden axudarche a conseguir resultados espectaculares na túa cociña, anímasche a intentalo?