Os sorprendentes beneficios de agregar vinagre ás lentellas

TRUCOS

Descobre como podes mellorar a túa alimentación con tan só dous ingredientes, Coñeces a utilidade de incorporar leste aderezo aos teus pratos?

26 jun 2023 . Actualizado á 15:26 h.

Sabías que engadir vinagre ás lentellas pode mellorar a súa dixestión e aumentar a absorción de ferro?. Mesmo pode axudar a reducir a carga glicémica e controlar os niveis de azucre no sangue. Ademais, pódelas preparar de moitos xeitos: estofadas, en ensalada, como puré e mesmo en forma de hamburguesa.

As lentellas son un alimento moi saudable e nutritivo, que é popular en todo o mundo. Están fartas de proteínas, fibra e nutrientes esenciais, o que as converte nunha opción saudable para calquera tipo de dieta. Con todo, hai unha forma de realzar aínda máis os seus beneficios: engadindo vinagre.

O vinagre é un ingrediente común en todas as cociñas, utilizado principalmente como condimento para ensaladas ou para dar sabor a certos pratos. Pero, ademais do seu sabor distintivo, tamén ten propiedades beneficiosas para a saúde, sempre que sexa consumido con moderación. A continuación, presentámosvos ningúns dos beneficios de agregar vinagre ás lentellas.

Beneficios dixestivos

Os legumes son coñecidas por causar molestias dixestivas, como hinchazón e gases. Con todo, engadirlles un pouco de vinagre pode axudar a aliviar estes síntomas. O ácido acético presente neste aderezo abrándaas, o que as fai máis doados de dixerir, reducindo así a hinchazón e incomodidade que podemos experimentar tras consumilas.

Segundo a doutora Alicia Armentia, «o vinagre “altera” o pH gástrico (o grao de acidez), o que mellora a función da dixestión e reduce o risco de alerxia aos alimentos»

Mellora a absorción de ferro

As lentellas son unha dos legumes máis populares polo seu alto contido en ferro, pero a absorción deste mineral pode verse reducida debido á presenza do ácido fítico. O ácido fítico é un composto que se atopa naturalmente nas lentellas e pode interferir na absorción de ferro no corpo. Con todo, o ácido acético no vinagre pode reducir a cantidade de ácido fítico nestes legumes, o que permite unha mellor asimilación do ferro.

Outros alimentos que axudan a que se absorba o ferro son os pementos, o brócoli, os cítricos e o tomate. Cociñando as lentellas con pemento ou tomando unha mandarina de sobremesa axudaremos ao noso corpo para asimilar mellor este mineral.

A doutora Ana Bellón, experta en nutrición, destaca que a pesar de a crenza popular, o vinagre non é malo para o sangue. «Por iso é aconsellable engadir un pouco de vinagre aos legumes guisadas, para que o seu ferro sexa mellor absorbido polo corpo humano», sinala.

Controla o azucre no sangue

Outro beneficio importante é que pode axudar a controlar os niveis de azucre no sangue. Isto débese a que o ácido acético do vinagre pode axudar a retardar a absorción dos carbohidratos, o que evita un aumento brusco dos niveis de azucre despois de comer as lentellas. Isto pode ser especialmente beneficioso para as persoas con diabetes.

Achega sabor e variedade

O vinagre nas lentellas non só achega beneficios nutricionais, senón que tamén achega sabor e diversidade ás túas comidas. Trátase dun condimento moi versátil que se pode utilizar nunha gran variedade de pratos.

En resumo, agregar vinagre ás lentellas pode proporcionar moitos beneficios adicionais para a saúde. Desde mellorar a dixestión ata controlar os niveis de azucre no sangue, este condimento pode ser unha excelente adición para calquera prato. Así que a próxima vez que cociñes lentellas, proba engadir un pouco de vinagre para realzar o seu sabor e mellorar o seu valor nutricional.