Tres receitas orientais para impresionar

Sabe Ben

RECEITAS

Pexels

Goza destas tres receitas que che transportarán a Asia nun só bocado

15 mares 2024 . Actualizado ás 17:20 h.

A cociña oriental é unha arte que se ha ir perfeccionando a través de séculos de tradición. Desde unha preparación meticulosa no Sushi, ata os matices das especias na comida India, cada técnica culinaria é unha expresión de todas as culturas que viven no continente asiático.

Aínda que poden parecer exóticas a primeira vista, moitas das súas técnicas e os seus ingredientes son máis accesibles do que parece e permítenche adaptalos de xeito sinxelo a unha preparación máis caseira, incorporando sabores auténticos a través de receitas cheas de tradición e creatividade.

Mergúllache connosco nesta viaxe (sensorial) a través de tres receitas que non deixarán indiferente a ninguén que as probe.

Albóndegas de pito sweet chili

Cunha salsa típica de Tailandia, este prato cun toque picante se ha ir popularizando ao longo dos últimos anos. A salsa é ideal para acompañar carne e arroces, pero tamén casa estupendamente con verduras ou con rolos de primavera, samosas, gyozas… 

Podes atopala en calquera supermercado ou tenda, pero tamén podes preparar unha salsa caseira de xeito moi sinxelo. Para iso, soamente necesitarás preparar un almíbar (azucre e auga na mesma cantidade), guindilla fresca, vinagre de arroz, azucre moreno e allo picado. Segundo o punto de picante que queiras, podes mesturar pemento picante con pemento doce e así regular o nivel

Freepik

Ingredientes:

  • Pechuga de pito picada (500 g)
  • Cebolleta fresca
  • Jengibre
  • Allo
  • Lima
  • Salsa Sweet Chili
  • Aceite de Sésamo
  • Sal
  • Pementa
  • Arroz Basmati
  • AOVE
  • Salsa de Soia
  • Mel
  • Sriracha
  • Guindillas
  • Sementes de Sésamo
  1.  Mestura nun bowl a carne de pito, a cebolleta fresca ben picada, o jengibre rallado, un dente de allo picado, a ralladura de media lima e dúas cucharadas de salsa sweet chili
  2. Cando teñas todo mesturado, engade unha cucharadita de aceite de sésamo e salpimenta ao gusto e volve mesturar todo ben. Garda a mestura na neveira para poder darlle forma ás albóndegas de xeito máis sinxelo posteriormente
  3. Mentres arrefría, colle outro bol e mestura a salsa de soia, o mel, a salsa sriracha, unhas cucharadas de sweet chili e o jengibre e o allo picados
  4. Saca a masa das albóndegas da neveira e dálles forma. Unha vez téñalas, resérvaas
  5. Pon a quentar unha tixola e cando colla temperatura, bota un chorro de AOVE e coloca as albóndegas para comezar a douralas 
  6. Unha vez collan cor, engade a salsa e déixaas que se cociñen a lume lento ata que se rematen de cociñar
  7. Doutra banda, pon a cocer o arroz durante o tempo que indique o fabricante
  8. Unha vez teñas todo listo, emplata o arroz, coloca as albóndegas con salsa amais , decora coas sementes de sésamo e un pouco de chili cortado en rodajas e, ¡voilà! o teu prato está listo para deixar aos teus invitados cun incrible sabor de boca

Pito Tikka Masala

Se hai un prato representativo dentro da gastronomía india, sen ningunha dúbida, é o pito tikka masala. Aínda que a súa orixe está relacionado coa invasión británica na India, este prato hase popularizado ao longo e ancho do mundo e é un dos pratos máis coñecidos desta gastronomía, ademais do pito tandoori, as samosas ou os chutneys.

O segredo deste prato atópase en marinar as pechugas de pito con pasta tandoori durante horas, para que a carne adquira todos os matices e teña un sabor intenso e achegando ese sabor tan característico. Acompaña este prato con arroz salvaxe e un pouco de pan naan para viaxar á India a través dos seus sabores seguindo esta receita.

Freepik

Ingredientes:

  • 4 pechugas de pito limpas 
  • 4 cucharadas de pasta tandoori
  • 2 cucharadas de iogur natural
  • 2 cucharadas de aceite de girasol
  • 1 canela en rama
  • 8 sementes de cardamomo
  • 1 cebola grande
  • Jengibre
  • 2 dentes de allo
  • Figa moída
  • Cilantro moído
  • Cúrcuma moída
  • Pementa cayena 
  • 200 g de tomate troceado (conserva)
  • 150 ml de caldo de pito
  • Especia Garam Masala
  • Sal
  • Perexil
  • Sementes de sésamo
  1. Comezamos cortando o pito en tacos (coma se fose raxo) e o marinamos mesturando o iogur coa pasta tandoori. Deixámolo na neveira durante unhas horas acordándonos de removelo de cando en vez
  2. Unha vez temos o pito marinado, quentamos aceite nunha tixola e engadimos a cebola picada, a rama de canela e as sementes de cardamomo a lume medio mentres se doura, durante máis ou menos 6 minutos. Cando estea dourado, engadimos un anaco de jengibre picado xunto co allo (tamén picado), unha cucharadita de cilantro moído, outra de figa, doce de cúrcuma e media de cayena e deixámolo sofreír durante un minuto 
  3. Unha vez teñamos a mestura lista na tixola, engadimos o pito marinado e cocémolo durante 4 minutos
  4. Engadimos o tomate troceado, o caldo de pito, dous cucharaditas de garam masala e salgamos ao gusto. Deixamos que se cociñe a lume lento durante dez minutos para que o pito remate de cociñarse por completo
  5. Emplatamos xunto co arroz salvaxe e podemos decoralo con perexil fresco e as sementes de sésamo, colocando un anaco de pan naan nun lateral. Non che preocupes se non tes panos de mesa, ¡quererán chuparse os dedos!

Wok de lagostinos

Non che preocupes, podes preparar este incrible prato a pesar de non ter un wok para cociñalo. E é que este prato non soamente é versátil grazas á infinidade de ingredientes que admite, senón que tamén o é á hora de cociñarse e, aínda que como toda na vida, sempre sae mellor canto máis fiel sexamos á receita orixinal, dáche moita marxe a facelo dun xeito máis caseiro e sinxela. Para preparalo podes utilizar todo tipo de pastas ou arroces, marisco, carne ou peixe, convertelo en vegano utilizando soamente verduras ou engadirlle un extra de proteína cun pouco de ovo. E xa non falemos das salsas, xa que poderás botarlle a que máis che guste. Hoxe traémosche unha receita moi sa e con lagostinos.

Freepik

Ingredientes:

  • 300 g de lagostinos
  • 150 g de cebola
  • 150 g de cenoria 
  • 150 g de cabaciña
  • 150 g de pemento vermello
  • 4 espárragos verdes
  • Cayena troceada (unha cucharadita)
  • 50 ml de salsa de soia
  • AOVE
  • Sementes de sésamo
  • 100 g de noodles (da túa preferencia)
  • Perexil fresco troceado
  1. Pomos auga a ferver para cocer os noodles segundo as instrucións do fabricante e, unha vez feitos, os escurrimos e emplatamos en dous cuencos
  2. Pelamos e cortamos a cenoria, o pemento, a cebola e a cabaciña como máis nos guste: en tiras, en dados... 
  3. Lavamos os espárragos e cortámoslle o talo. Podes cortalos en discos ou á metade, como máis che guste
  4. Pelamos os lagostinos no caso de que sexan frescos. Se pola contra, son conxelados, lembra descongelarlos un intre antes de empezar a preparar o prato
  5. Collo o wok ou unha tixola alta e con lume alto, engadimos as verduras e as salteamos durante un minuto. Despois engadimos os espárragos e salteamos durante outro minuto
  6. Botamos a cayena en anacos xunto cos lagostinos e salteamos ata que comecen a dourarse. Neste punto, engadimos a salsa de soia e removemos ben para que todos os ingredientes se mesturen
  7. Collemos os dous cuencos cos noodles e repartimos a mestura. Unha vez rematado,servimos o prato decorándoo cunhas poucas sementes de sésamo e o perexil fresco por amais . Un prato rápido, san e delicioso que se converterá no teu mellor amigo os días que non teñas moito tempo pero aínda así, queiras sorprender a alguén

Con estes pratos estamos seguros de que non deixarás indiferente a ningún comensal que che acompañe. Atrévesche con algún?