Estes son os locais de tapas mellor valorados de Galicia

L. G. V.

MÁIS ACTUALIDADE

En la rúa da Cruz, en Lugo, se concentran algunos de los mejores locales de tapas de la comunidad
Na rúa dá Cruz, en Lugo, concéntranse ningúns dos mellores locais de tapas da comunidade ALBERTO LÓPEZ

Non hai especialidade gastronómica que lle faga sombra a unha boa tapa, e ninguén domina máis ese terreo que Galicia. Do bo, o mellor, estes son os números 1 dos ránkings de Tripadvisor

16 jun 2022 . Actualizado á 11:46 h.

Aínda con ómicron deixando a boa parte da comunidade galega na casa e un toque de queda que, valla a redundancia, de momento queda de xoves a sábado, a hostalería fai o que pode por seguir en pé. Os bares de tapas convertéronse neses templos da nostalxia que nos lembran que había vida antes do xel hidroalcohólico e as conversacións sobre vacinas e, quizais, por iso son os locais que seguen estando ata os topes a pesar de a adversidade. Brotan restaurantes de vangarda, de comidas en grao sumo exóticas e locais de fast food que nacen coa mellor mercadotecnia debaixo do brazo, pero ninguén pode competir, polo menos en Galicia, cun bo bar de petiscos. 

Do fluxo de clientes que reciben estes locais dan conta plataformas como Tripadvisor, que non só recollen cales son, para os comensais, as mellores taperías de cada cidade galega, senón que como acumulan centos de comentarios por local, cada ránking é máis preciso que noutras categorías. Comezamos a ruta:

Vigo: Detapaencepa

*N.º 25 de 731 restaurantes de Vigo

Con espazos ben diferenciados (bar de tapas e restaurante) pero a mesma carta, este local pode presumir de elevar o listón das racións con propostas como os mexillóns con alga codium en escabeche branco ou a terrina de foie con pan de especias e café. Ademais, cunha mención na Guía Michelin, é o sitio idóneo para degustar as últimas novidades en queixos galegos, como o Savel ou o Galmesano. Para os amantes do innovador, na súa carta conta con carpaccio de reno ou o pan bao de Vitello Tonnato

 A Coruña: Deabejas

*N.º 3 de 901 restaurantes na Coruña

Este local que naceu pouco antes de que Pedro Sánchez botase o cadeado ao país  soubo labrarse un nome na hostalería da cidade herculina e iso que, a priori, o vento sopraba en contra. Situado na rúa Olmos, unha das que máis afluencia de ociosos recibe a fin de semana, é perfecto para quitarse o antollo de oun bo raxo (que neste caso vai con cabrales) ou unha tortilla con cebola e ben zumenta. No sinxelo radica o quid do éxito deste local que tamén ten unhas luras que quitan o salouco. Redondea á alza as valoracións de Deabejas o bo servizo dos traballadores, que se menciona na maioría de comentarios.

Ourense: Sybaris 2.0

*N.º 7 de 320 restaurantes en Ourense

El equipo de Sybaris 2.0 al completo
O equipo de Sybaris 2.0 ao completo PABLO ARAUJO

Jacobo Mojón abriu hai sete anos este local que hoxe se converteu nun imprescindible dos ourensáns. Moito cambiaron as cousas desde entón, sendo agora o interese deste local «o gusto polo refinado, pero sacalo de contexto cunha música moito máis contemporánea e unha estética nórdica industrial. Un concepto de hostalería no que a comida e o viño son de alta calidade pero se combinan cun ambiente informal e relaxado», como recolle esta información da redactora María Doallo. Para iniciarse, teñen un menú degustación de 25 euros que, en cinco pases ten entre as opcións un sándwich de costela con manteiga trufada, pico de galo e emulsión de chimichurri; un ensalada de vieira con chacina e pesto de noces ou un arroz de polbo e boi de mar.

 Lugo: As Cinco Vigas

*N.º 12 de 257 restaurantes en Lugo

Na zona de viños de Lugo, na rúa dá Cruz, atópase este clásico que, segundo os usuarios de Tripadvisor é o mellor da cidade amurallada para irse de tapas. E isto é dicir moitísimo. O guiso de lingua é en grao sumo apreciado do local, tamén os seus champiñóns e o chourizo á sidra. Este restaurante tradicional, ademais, conta co respaldo de parte do público que, ademais de valorar o sabor dos seus pratos, agradecen que moitas das tapas sexan de cortesía e, por tanto, o roto ao peto é case imperceptible.

Santiago: Casa Marcelo

*N.º 5 de 553 Restaurantes en Santiago

XOÁN A. SOLER

Ten unha estrela Michelin pero é innegable que tapas, habelas haylas. Casa Marcelo reinventa os pratos pequenos nun restaurante que é tan imprescindible visitar como difícil conseguir sitio. O tartar de porco ibérico nunca falla, aínda que para ningúns é a explosión de sabor a mar con innovadoras técnicas o que realmente marca a diferenza. A destacar, a ostra asada. O local, informal e irreverente, fan o resto.

 Pontevedra: Badiana Tapas

*N.º 8 de 263 Restaurantes en Pontevedra

Na Praza dá Leña atópase o lugar de mellores tapas de Pontevedra segundo os usuarios de Tripadvisor. Badiana foxe da pretenciosidad sen que iso supoña renunciar aos mellores estándares de calidade. A clave, valoran os seus habituais, é que a sorpresa deste local non está en bordar complicadas elaboracións, senón en facer de pratos cotiáns algo sublime. A reinterpretación da lasaña e o timbal de polbo atópanse entre o máis valorado.

Ferrol: Café Vanessa

*N.1 de 184 restaurantes en Ferrol

JOSE PARDO

Café Vanessa é un clásico que co seu reinvención coouse en todo o alto da cociña ferrolá, polo menos en Tripadvisor, superando a restaurantes con máis recoñecementos en populares guías. Cun nome que pode confundir ao potencial comensal, este lugar con máis de tres décadas de percorrido lanzábase á cociña creativa hai apenas sete anos. E fíxoo nin máis nin menos que incorporando ao seu equipo ao cociñeiro Alejandro Martínez, que se formou nas rexias cociñas de Zalacaín (o primeiro tres estrelas Michelin do noso país). Desde entón un pode atoparse na estrada de Catabois o Ferrol unhas bolitas de queixo de cabra con marmelada de pera, zamburiñas con muselina de ourizos e unhas patacas con salsa alioli, rosa ou grellada da máis alta categoría.