A súa textura, dureza e sabor amargo non nos inicita a fincarlle o dente. Con todo, na pel acumúlase a maioría dos nutrientes da froita. Facer infusións ou batidos con ela é unha moi boa (e rica) idea para sacarlle o máximo partido
08 novs 2018 . Actualizado ás 16:49 h.Ao costume, que nos leva directamente a refugar as peles ou cascas das froitas, súmaselle que a súa textura, sabor amargo e dureza non son o máis agradable se optamos por fincarlles o dente. Pero debemos saber que, ao mandar ao lixo sen máis esta parte de moitas froitas estamos perdendo unha cantidade moi elevada de poderosos nutrientes. Precisamente, a pel das froitas é unha gran fonte de fibra. «Un aliado contra o estreñimiento que, ademais, axuda a reducir o risco de padecer diabetes pola súa capacidade de controlar o azucre en sangue», explica a nutricionista Viki Lorenzo. Así mesmo, os ponifelones (compostos cun gran poder antioxidante) atópanse, ademais de en a pulpa, na cara máis exterior da froita. Por non falar da vitamina C, que como comenta esta experta, «comprobouse hai unha maior concentración nas froitas con pel. Por iso, é importante na medida que se poida comer estes alimentos con pel. Pero, en caso de quitarlla, pódeselle dar unha segunda oportunidade».
Así é. A pel da froita é perfecta para utilizar en batidos e infusións: pel de limón con jengibre e menta; pel de laranxa, canela e hierbabuena, ou pel de mazá, canela e manzanilla, son tres opcións perfectas para aderezar as mañás e tardes de outono. Están riquísimas, pero se facemos caso ao truco que propón Viky Lorenzo os sabores multiplicaranse. «Se secamos as peles da froita e o jengibre ao forno, a baixa temperatura, e logo mesturámolos co resto de ingredientes imos lograr que os sabores da pel concéntrense moito máis».
Outra opción, perfecta para aqueles que lles custa ou se esquecen de beber é facer un auga de piña. «É ideal para ter na neveira e hidratarche ao longo do día, e facela é moi sinxelo». Segundo apunta a nutricionista só fai falta:
- Un litro de auga
- A casca de media piña (ben lavada e en anacos)
- Unha rama de canela
«Colócanse todos os ingredientes nun cazo, leva a hervor e cocíñase durante 20 minutos. A continuación déixase arrefriar e se garda na neveira». Palabra de experta que non poderán vivir sen esta mestura.