Sácaslle partido á pel da froita?

L. G. V.

COCIÑA SAUDABLE

Viki Lorenzo

A súa textura, dureza e sabor amargo non nos inicita a fincarlle o dente. Con todo, na pel acumúlase a maioría dos nutrientes da froita. Facer infusións ou batidos con ela é unha moi boa (e rica) idea para sacarlle o máximo partido

08 novs 2018 . Actualizado ás 16:49 h.

Ao costume, que nos leva directamente a refugar as peles ou cascas das froitas, súmaselle que a súa textura, sabor amargo e dureza non son o máis agradable se optamos por fincarlles o dente. Pero debemos saber que, ao mandar ao lixo sen máis esta parte de moitas froitas estamos perdendo unha cantidade moi elevada de poderosos nutrientes. Precisamente, a pel das froitas é unha gran fonte de fibra. «Un aliado contra o estreñimiento que, ademais, axuda a reducir o risco de padecer diabetes pola súa capacidade de controlar o azucre en sangue», explica a nutricionista Viki Lorenzo. Así mesmo, os ponifelones (compostos cun gran poder antioxidante) atópanse, ademais de en a pulpa, na cara máis exterior da froita. Por non falar da vitamina C, que como comenta esta experta, «comprobouse hai unha maior concentración nas froitas con pel. Por iso, é importante na medida que se poida comer estes alimentos con pel. Pero, en caso de quitarlla, pódeselle dar unha segunda oportunidade». 

Así é. A pel da froita é perfecta para utilizar en batidos e infusións: pel de limón con jengibre e menta; pel de laranxa, canela e hierbabuena, ou pel de mazá, canela e manzanilla, son tres opcións perfectas para aderezar as mañás e tardes de outono. Están riquísimas, pero se facemos caso ao truco que propón Viky Lorenzo os sabores multiplicaranse. «Se secamos as peles da froita e o jengibre ao forno, a baixa temperatura, e logo mesturámolos co resto de ingredientes imos lograr que os sabores da pel concéntrense moito máis».

Viki Lorenzo

Outra opción, perfecta para aqueles que lles custa ou se esquecen de beber é facer un auga de piña. «É ideal para ter na neveira e hidratarche ao longo do día, e facela é moi sinxelo». Segundo apunta a nutricionista só fai falta: 

  • Un litro de auga
  • A casca de media piña (ben lavada e en anacos)
  • Unha rama de canela

«Colócanse todos os ingredientes nun cazo, leva a hervor e cocíñase durante 20 minutos. A continuación déixase arrefriar e se garda na neveira». Palabra de experta que non poderán vivir sen esta mestura.