Chegou o fin do menú degustación?

MARCO SORIANO DE TEJADA

SABE BEN

Desde 1911

Desde pasta de legumes ata o turismo gastroactivo, estas son algunhas das tendencias gastronómicas que veñen este 2023

30 ene 2023 . Actualizado ás 10:36 h.

Entre as tendencias  para este recentemente inaugurado 2023 atópanse opcións que buscan unha cociña saudable, ademais de experiencias «gourmets». Imponse realizar varias actividades ao redor dunha mesa, como o turismo gastro, alongando o pracer de gozar de todos os elementos que rodean á cociña, á vez que aprendes como se pesca ou se prepara un determinado produto. Apúntasche ao «tardeo»? 

«Tardeo»

As COPAS, AGORA POLAS TARDES

Este ano, o cañeo, a sesión vermú ou a comida no restaurante de moda con amigos ou compañeiros de traballo continúa nas terrazas e coctelerías, e a medida que cae a tarde, vanse incrementando os ritmos musicais e o baile. Iso si, a hora de chegada a casa é antes que cando eramos adolescentes.

Florida Park

O comenzal elije

fóra menú degustación

A carta vai gañando terrea fronte ao menú degustación dos grandes chefs e a súa interminable lista de pequenos pratos. O sentarse xuntos nunha mesa non quere dicir que todos os comensais teñan os mesmos gustos. A imposición do cociñeiro perde forza ante a liberdade do cliente, que cada vez busca pratos máis adaptados aos seus gustos e racións máis contundentes.

Desde 1911

«Air fryer»

FRITURA SA SEN ACEITE

Imponse a cociña saudable e quizais a subida de prezos do aceite halle dado o impulso definitivo á «air fryer» ou freidora de aire, o electrodoméstico de moda que substitúe á tradicional pola mínima utilización do aceite, restrinxindo fumes e cheiros.

Lacor

Tiktok

A APLICACIÓN DA XERACIÓN Z

Os contidos gastronómicos cada vez móstranse máis a través desta plataforma e hai receitas que se converten en virales rapidamente. É o lugar que esperta aos mozos e non tan novos o interese pola gastronomía e o desenvolvemento de receitas sinxelas e moi actuais.

Lacocinaesvida.com

Turismo gastroactivo

APRENDER E DESPOIS COMER

Xa non vale con chegar ao destino e elixir un restaurante para comer. Agora, a tendencia é ir pescar ou a cultivar participando cos produtores, que nos darán os detalles sobre o proceso, para despois degustar as materias primas da man dun chef.

Imagen de archivo de turistas disfrutando de la experiencia de ser pescadores por un día en Galicia
Imaxe de arquivo de turistas gozando da experiencia de ser pescadores por un día en Galicia Pesca Turismo Galicia

 

 Carnes Maduras

O MENÚ DOS MILLENNIALS

Criamos que a xeración dos millennials ía ser con respecto á súa alimentación, equilibrada e máis baseada en vexetais que en carnes. A verdade é que cada vez son máis os mozos que van a grellas e asadores, que agora están de moda, e achéganse ata as tendas especializadas en carnes maduradas a elixir o corte ao seu gusto.

Leña

Cervexas «gourmet»

ALTERNATIVA Á MARIDAXE DE VIÑOS

Do mesmo xeito que no viño existen distintas variedades, a gama das empresas cervexeiras ha ir crecendo e moitas delas dispoñen dunha serie de referencias «gourmets», que son perfectas para acompañar unha comida desde o aperitivo ata a sobremesa. Ademais, en moitos casos é unha alternativa máis económica que o viño.

 

Cervexa Alhambra

Pastelería francesa

COMO «EMILY EN PARÍS»

A adictiva e popular serie de Netflix enganchou aos espectadores e meteulle polos ollos a alta repostería francesa. Este ano, pasamos da omnipresente torta de queixo á refinada bollería francesa, e volven estar de moda os «croissants» prémium e os «brioches», xunto coas delicadas «mouses», cremas e delicados hojaldres. Sucumbirás a todos eles.

Habaziro

Dinner Show

CEA ESPECTÁCULO, TODO NUN

Xa non temos que elixir entre ir ver un espectáculo ou ir cear. Podemos telo todo. A tendencia dos «dinner show» permítenos facer as dúas cousas á vez sen ter que desprazarnos. Xeralmente, con temáticas monográficas, onde o ambiente é divertido e participativo e ofrecen un menú de calidade. Como sobremesa, agárdannos uns bailes acompañados do noso cóctel favorito. Irasche con moi bo sabor de boca.

WahMadrid

Pasta de legumes

O TRIGO NON É A ÚNICA OPCIÓN

A pasta de legumes é unha alternativa sa, xa que ten máis contido en fibra e proteínas que a pasta tradicional e menos graxa e azucres. Na súa composición, ten como único ingrediente fariña de legumes, xeralmente de lentellas, garavanzos, guisantes ou unha mestura delas. É unha boa opción para receitas de ensaladas veganas e vexetarianas e, á hora de cociñala, admite elaboracións como coa pasta de toda a vida. A que esperas para probala?

 

lacocinaesvida.com