Desde pasta de legumes ata o turismo gastroactivo, estas son algunhas das tendencias gastronómicas que veñen este 2023
30 ene 2023 . Actualizado ás 10:36 h.Entre as tendencias para este recentemente inaugurado 2023 atópanse opcións que buscan unha cociña saudable, ademais de experiencias «gourmets». Imponse realizar varias actividades ao redor dunha mesa, como o turismo gastro, alongando o pracer de gozar de todos os elementos que rodean á cociña, á vez que aprendes como se pesca ou se prepara un determinado produto. Apúntasche ao «tardeo»?
«Tardeo»
As COPAS, AGORA POLAS TARDES
Este ano, o cañeo, a sesión vermú ou a comida no restaurante de moda con amigos ou compañeiros de traballo continúa nas terrazas e coctelerías, e a medida que cae a tarde, vanse incrementando os ritmos musicais e o baile. Iso si, a hora de chegada a casa é antes que cando eramos adolescentes.
O comenzal elije
fóra menú degustación
A carta vai gañando terrea fronte ao menú degustación dos grandes chefs e a súa interminable lista de pequenos pratos. O sentarse xuntos nunha mesa non quere dicir que todos os comensais teñan os mesmos gustos. A imposición do cociñeiro perde forza ante a liberdade do cliente, que cada vez busca pratos máis adaptados aos seus gustos e racións máis contundentes.
«Air fryer»
FRITURA SA SEN ACEITE
Imponse a cociña saudable e quizais a subida de prezos do aceite halle dado o impulso definitivo á «air fryer» ou freidora de aire, o electrodoméstico de moda que substitúe á tradicional pola mínima utilización do aceite, restrinxindo fumes e cheiros.
Tiktok
A APLICACIÓN DA XERACIÓN Z
Os contidos gastronómicos cada vez móstranse máis a través desta plataforma e hai receitas que se converten en virales rapidamente. É o lugar que esperta aos mozos e non tan novos o interese pola gastronomía e o desenvolvemento de receitas sinxelas e moi actuais.
Turismo gastroactivo
APRENDER E DESPOIS COMER
Xa non vale con chegar ao destino e elixir un restaurante para comer. Agora, a tendencia é ir pescar ou a cultivar participando cos produtores, que nos darán os detalles sobre o proceso, para despois degustar as materias primas da man dun chef.
Carnes Maduras
O MENÚ DOS MILLENNIALS
Criamos que a xeración dos millennials ía ser con respecto á súa alimentación, equilibrada e máis baseada en vexetais que en carnes. A verdade é que cada vez son máis os mozos que van a grellas e asadores, que agora están de moda, e achéganse ata as tendas especializadas en carnes maduradas a elixir o corte ao seu gusto.
Cervexas «gourmet»
ALTERNATIVA Á MARIDAXE DE VIÑOS
Do mesmo xeito que no viño existen distintas variedades, a gama das empresas cervexeiras ha ir crecendo e moitas delas dispoñen dunha serie de referencias «gourmets», que son perfectas para acompañar unha comida desde o aperitivo ata a sobremesa. Ademais, en moitos casos é unha alternativa máis económica que o viño.
Pastelería francesa
COMO «EMILY EN PARÍS»
A adictiva e popular serie de Netflix enganchou aos espectadores e meteulle polos ollos a alta repostería francesa. Este ano, pasamos da omnipresente torta de queixo á refinada bollería francesa, e volven estar de moda os «croissants» prémium e os «brioches», xunto coas delicadas «mouses», cremas e delicados hojaldres. Sucumbirás a todos eles.
Dinner Show
CEA ESPECTÁCULO, TODO NUN
Xa non temos que elixir entre ir ver un espectáculo ou ir cear. Podemos telo todo. A tendencia dos «dinner show» permítenos facer as dúas cousas á vez sen ter que desprazarnos. Xeralmente, con temáticas monográficas, onde o ambiente é divertido e participativo e ofrecen un menú de calidade. Como sobremesa, agárdannos uns bailes acompañados do noso cóctel favorito. Irasche con moi bo sabor de boca.
Pasta de legumes
O TRIGO NON É A ÚNICA OPCIÓN
A pasta de legumes é unha alternativa sa, xa que ten máis contido en fibra e proteínas que a pasta tradicional e menos graxa e azucres. Na súa composición, ten como único ingrediente fariña de legumes, xeralmente de lentellas, garavanzos, guisantes ou unha mestura delas. É unha boa opción para receitas de ensaladas veganas e vexetarianas e, á hora de cociñala, admite elaboracións como coa pasta de toda a vida. A que esperas para probala?