0003_202405V14C3991

Ferrán Adrià e CaixaBank reúnen aos «mellores» cociñeiros de Vigo

Begoña Rodríguez Sotelino
b. r. sotelino VIGO / LA VOZ

VIGO CIDADE

Óscar Vázquez

O chef e presidente de elBullifoundation compartirá hoxe cos profesionais elixidos a súa visión, claves de xestión e perspectivas de futuro para a hostalería

14 may 2024 . Actualizado ás 09:31 h.

Ferrán Adrià volve a Vigo. Menos dun mes despois da súa visita á cidade da man de Telefónica para presentar na universidade o método Sapiens desenvolvido entre a súa empresa e a compaña de telecomunicacións, o chef e presidente de elBulliFoundation participará esta tarde (18.00 horas) nun encontro organizado por CaixaBank na súa oficina Store Príncipe.

A organización fixo unha selección dos mellores hostaleiros de Vigo e a celebrity dos fogóns departirá e aconsellará a cociñeiros de doce restaurantes da cidade: Maruja Limón, Neno Curvo, Crueza, De Tapa en Cepa, Othilio, Bitadorna, Alberte, Kero, Rokuseki, Amares, O Mar Salgado e A Porchaba. Na ducia de propostas de hostalería advírtense ausencias como a de Silabario, restaurante con Estrela Michelin, e outros recomendados pola prestixiosa guía. Así, desta listaxe están citados os chefs de Kero, Maruja Limón, De Tapa en Cepa e Alberte, pero non A Mesa de Conus, Casa Marco, Morrofino, Kita, Casa Obdulia ou Enxebre, que xunto a Alberte, son as dúas últimas incorporacións a apartado de Michelin.

Óscar Vázquez

Os elixidos responden a perfís moi diversos. Maruja Limón é o estrela Michelin máis veterano de Vigo e ao mando da súa cociña creativa están Rafa Centeo e Inés Abril; en Neno Curvo (Real, 22) é Adrián Albino o que leva a tixola polo mango no seu «cociña sen vergoña» onde reina o produto mariño; de Crueza destaca a raw food (elaboracións crúas ou marinadas) de Óscar Gutiérrez e Andrés Rodríguez. Acudirá tamén Óscar Cidanes, a cargo de De Tapa en Cepa (Ecuador, 18) coa súa cociña de mercado e produto seleccionado; a gastronomía peruana de Juan Carlos Perret en Kero (Castelar, 6); os pratos dos irmáns Pablo e Carlos Rodal á fronte do Othilio (Luis Taboada, 9); a cociña tradicional que practican Mónica Calvar en Amares (Heraclio Botana, 3), Pol Varela no Mar Salgado (García Olloqui, 7) e Chus Castro en Bitadorna (Ecuador, 56) xunto a propostas singulares como a do exquisito xaponés de carnes de elite Rokuseki (Canceleiro, 24) que levan Felipe Fernández e Natsumi Tomita, e o proxecto personalísimo en Alberte (Rosalía de Castro, 65) que Gutiérrez proxectou ao detalle con produto de altura desde a cociña á mesa.

Óscar Vazquez

O encontro forma parte de en unha serie de iniciativas de apoio ao sector da restauración que CaixaBank puxo en marcha estes días en diferentes puntos de Galicia, vinculadas ao acordo de colaboración con elBullifoundation, co que traballan desde 2015 para desenvolver proxectos baseados na innovación. O obxectivo é aplicar a creatividade a proxectos concretos e está orientado a prestar axuda a iniciativas profesionais, especialmente do sector da gastronomía e as súas industrias relacionadas.

Ademais destes encontros, Ferran Adrià e o equipo de elBullifoundation impartiron na Coruña o Curso Intensivo de Xestión en Restauración, profundando na importancia dunha xestión eficiente e sostible para garantir o éxito dos negocios de restauración.