
A pasteleira dirixirá o taller culinario de La Voz de Galicia o 9 de xuño no Auditorio Mar de Vigo
31 may 2025 . Actualizado á 01:36 h.O luns 9 de xuño terá lugar no Auditorio Mar de Vigo, ás 17.30 horas, unha nova entrega de Cociña Capital, o taller culinario que organiza La Voz de Galicia para os seus subscritores e lectores. O evento, que conta coa colaboración de Adegas Marqués de Vizhoja e a asociación Vigo Gastronómico, terá unha capacidade ao redor das 35 persoas. Os interesados en asistir poderán reservar a súa praza chamando ao número de teléfono 900 154 218, de luns a venres entre as 8.00 e as 21.00 horas, e o resto dos días, de 9.00 a 14.00 horas.
Nesta ocasión, o taller dá un xiro importante porque abandona o labor que se realiza nas cociñas para centrarse nas tarefas de repostería. E farao da man de Clara Marzoa, do brunch Toxiño, situado na rúa de Fermín Penzol, 12. Trátase dun establecemento de hostalería dedicado a adozar a vida dos seus clientes. «Todo o que vendemos é caseiro», advirte a pasteleira. «A nosa intención é darlle un toque singular aos almorzos», explica, aínda que a partir da semana próxima ampliarán a súa oferta gastronómica.
Desde a bolería á granola, pasando polos iogures sen lactosa, todos os produtos á venda, excepto o pan, son elaborados por Clara Marzoa á primeira hora da mañá. Todo está preparado para atender os seus clientes a partir das 8.30 horas da mañá.
Para a súa cita con Cociña Capital, a responsable de Toxiño experimentou previamente con licor café e crema de bagazo. «De aí saíron nosas dúas propostas; por unha banda, prepararei uns rolos de canela con licor café, e, por outro, un blondie, que é como un brownie, pero sen chocolate e con crema de bagazo. Son sobremesas un pouco diferentes, para non facer sempre as típicas trufas de licor ou torrijas», explica a reposteira.
A pesar da súa mocidade, Clara Marzoa xa presenta unha importante experiencia na súa traxectoria como pasteleira. Tras estudar na EFA dAs Neves, realizou prácticas no restaurante do Club Financeiro e, posteriormente, pasou, entre outros establecementos de hostalería, por Kero, restaurante dedicado á cociña peruana, e Maruja Limón. «Estou moi satisfeita e contenta con este proxecto porque isto é o que quería e fago o que me gusta», resume a reposteira.
A parte da súa excepcional oferta, Toxino presenta outra peculiaridade. O local conta cun espazo con libros para fomentar a lectura. «Creamos un ambiente tranquilo no que o cliente está a gusto; ademais estamos a realizar, de cando en vez, talleres, como o que desenvolvemos non fai moito con Tiquismiquis artesanía, que era como unha merenda, na que unha artesá impartía unha clase de cerámica», sinala.
Clara Marzoa reivindica a calidade dos reposteiros vigueses, aínda que tamén recoñece que son uns profesionais menos recoñecidos a nivel xeral, a pesar de que o seu traballo sexa o último sabor que levan os clientes cando abandonan un restaurante.