Patrocinado porPatrocinado por

Anfaco exporá en Bruxelas por que débese protexer o atún nos acordos con países como Tailandia

somos mar REDACCIÓN / LA VOZ

SOMOS MAR

«El atún en conserva es seguro y saludable», recalcan desde Anfaco-Cecopesca, Anabac y Opagac
«O atún en conserva é seguro e saudable», recalcan desde Anfaco-Cecopesca, Anabac e Opagac PEPA LOSADA

O comisario de Pesca dará o discurso inaugural dun acto organizado polo PPE en Bruxelas no que intervirá a conselleira de Mar

17 nov 2025 . Actualizado á 12:44 h.

A patronal conserveira e da industria de transformación, Anfaco-Cytma, explicará este martes en Bruxelas por que o atún debe ser considerado un produto sensible e quedar á marxe de acordos de liberalización comercial como o que a UE está a negociar con Tailandia. Celebrarase o martes de 18 a 19.30 horas, e o discurso de apertura correrá a cargo do comisario de Pesca, Costas Kadis.

Organizado polo eurodeputado galego do PPE Francisco Millán Mon, membro da Comisión de Pesca da Eurocámara, o taller abordará a relevancia da industria conserveira comunitaria e os retos que se lle presentan no contexto internacional.  O obxectivo do evento é trasladar á Comisión Europea e ao Parlamento Europeo a perspectiva da industria conserveira en relación ao establecemento de acordos comerciais e os seus modos de vixilancia e control, así como os retos da cadea relativos á pesca IUU (ilegal, non declarada e non regulamentada) nun escenario de incerteza global.

Ao acto asistirán representantes das principais empresas europeas, asociacións e representantes da Administración das zonas máis destacadas no sector, como Galicia. De feito, a súa conselleira de Mar, Marta Villaverde, intervirá no primeiro panel para expor a importancia da industria conserveira e o seu comercio. Estará ao lado da directora xeral adxunta de DG Trade (Dirección Xeral de Comercio da Comisión Europea), María Martín-Prat e de representantes das patronais de España e Italia, respectivamente Roberto Alonso, secretario xeral de Anfaco, e Giovanni Battista Valsecchi, presidente da asociación de fabricantes conservas de Italia (ANCIT).

A segunda parte da conferencia abordará a cuestión desde a perspectiva da pesca. Neste panel debaterán os eurodeputados Gabriel Mato e Paulo do Nascimento, este último relator do informe sobre o papel das normas sociais, económicas e ambientais en salvagárdaa da competencia leal para todos os alimentos acuáticos e a mellora da seguridade alimentaria; Roberto Cesari, xefe da unidade de Pesca IUU na DG Mare (Dirección Xeral de Asuntos Marítimos e Pesca), e Georg Werner, de Environmental Justice Foundation (EJF).

Pecharán o encontro a presidenta da Comisión de Pesca da Eurocámara, Carmen Crespo, e o eurodeputado organizador, Francisco Millán.