13 establecementos hostaleiros servirán pratos típicos da comunidade asturiana, clave na economía ribadense
24 oct 2025 . Actualizado á 00:48 h.Asturias é clave na economía de Ribadeo, xa que boa parte da clientela da súa hostalería, comercios e servizos proceden da comunidade asturiana e cun dobre obxectivo, como actividade dinamizadora da hostalería e para render unha homenaxe aos veciños e veciñas de Asturias, a asociación de comerciantes (Acisa) organiza a oitava edición das Xornadas Gastronómicas Asturias en Ribadeo, desde este venres ao domingo, nas que participarán 13 establecementos: Ou Indiano, Bar Queimada, La Solana, A Quinta, Galipizza, Costa Verde, A Horta de San Roque, Mareta, San Miguel, Barallocas, Bar A Estacion, Arrancadeira e Mar de Rinlo.
A presidenta da patronal ribadense, Carmen Cruzado, sinalou: «Con esta iniciativa queremos render homenaxe ás nosas veciñas e veciños asturianos, que moitas fins de semana do ano achéganse ata Ribadeo a tomar os viños e os vermús, a comer, a cear, a pasear ou a comprar no comercio local. A presenza de quen se despraza desde Asturias é moi importante para nós e por iso decidimos seguir organizando estas xornadas».
Os 13 locais participantes ofrecerán tapas e menús con propostas típicas da gastronomía asturiana e poderán consultarse nas redes sociais de Acisa. Haberá diversas elaboracións que usan como base as fabas (con ameixas, con luras, con cogomelos, fabada...), diferentes propostas de cachopos, racións, menús ou tapas especiais, apuntou o xerente de Acisa, Jesús Pérez.
«As xornadas gastronómicas Asturias en Ribadeo foron desde o seu inicio un gran reclamo tanto para os residentes na Mariña lucense como no Principado, por iso é polo que vaiamos xa pola oitava edición. Queremos animar a asturianos e galegos a que fagan un oco nas súas axendas para achegarse a Ribadeo do 24 ao 26 de outubro», concluíu Carmen Cruzado.