Patrocinado porPatrocinado por

O mellor mexillón da ría, a piques de regresar

Ramón Ares Noal
M. Ares LA VOZ

SOMOS MAR

Espacio de Ramón Franco en el Salón Gourmets.
Espazo de Ramón Franco no Salón Gourmets. MONCHO ARES

Ramón Franco, marca de conservas con sede na Pobra, participa no Salón Gourmets xa desde antes de que a feira se situase no Ifema

21 abr 2025 . Actualizado á 14:06 h.

Ramón Franco, marca de conservas con sede na Pobra, participa no Salón Gourmets xa desde antes de que a feira se situase no Ifema, polo que é testemuña privilexiada da súa evolución. José Ramón González Lago pertence á terceira xeración da familia conserveira e é o actual xerente, e afirmou que a feira deste ano non foi a mellor en afluencia de visitantes, pero percibiu que os profesionais teñen interese para facer negocios, despois duns anos frouxos.

Coincide tamén con que a firma barbancesa está a atoparse de novo con abundante e bo produto, xa que a súa manufactura estrela, os mexillóns en escabeche de tamaño considerable e que engordan nas súas bateas propias situadas á entrada da ría de Arousa, parece que se vai a recuperar porque o bivalvo está a engordar ben, despois de varias campañas malas.

Se todo vai ben, José Ramón González calcula que en setembro ou outubro poidan pór no mercado latexes con catro pezas de mexillón que tanto caracterizan á marca.

No que se refire á feira, o xerente sinalou que, á parte dos mexillóns e outras variedades que elaboran, como sardinilla, ventresca, zamburiñas, cabalas ou agullas, compareceron con jurelillo en aceite de oliva que tivo unha boa aceptación.

José Ramón sinalou que a feira tamén lles permitiu establecer algún contacto a nivel internacional, ademais dos nacionais, moitos dos cales son coñecidos de antigas feiras cos que teñen confianza. Sobre a posible repercusión dos movementos económicos a nivel internacional, o xerente de Ramón Franco cre que lles acabarán afectando, pero agarda que se tranquilice a situación.

R

González, atendendo visitantes.