Mexillón de Galicia e Cava abren un «pop up store» gastronómico no madrileño Mercado da Paz
SOMOS MAR
O mércores haberá no posto 92 da praza unha demostración a cargo do chef Pepe Solla e a catadora María José Huertas
01 abr 2024 . Actualizado ás 13:34 h.O Mercado da Paz, no madrileño barrio de Salamanca, foi o escenario elixido por Mexillón de Galicia e Cava para o seu próximo acto promocional dunha campaña conxunta que xa cumpriu o seu primeiro ano.
Ambas as denominacións de orixe protexidas (DOP) abriron nese mercado un pop up store (unha tenda de duración determinada) gastronómico que, ademais de servir de escaparate a ambos os produtos, ofreceranse degustacións de Mexillón de Galicia maridados con distintos tipos de Cava.
O establecemento, que abriu este luns as súas portas no posto 92 desa praza de abastos, estará aberto ata o 6 de abril.
Ademais, esa exposición de ambos os selos de calidade terá un acto especial o vindeiro mércores, día 3, cando se realizará un showcooking dirixido polo cociñeiro Pepe Solla (unha estrela Michelin) e a catadora María José Huertas . Ao acto foron invitados 15 xornalistas de medios xeneralistas, do sector agroalimentario e do gastronómico. Solla explicará aos asistentes as virtudes que fan de Mexillón de Galicia un alimento singular e excepcional, cunha presenza cada vez maior nas cartas dos mellores restaurantes. As súas receitas acompañaranse con distintos tipos de Cava, cuxas particularidades describirá María José Huertas .