Os novos referentes da gastronomía galega: «Os cociñeiros somos artesáns, non artistas»

Juan Ventura Lado Alvela
j. v. lado REDACCIÓN / LA VOZ

SOCIEDADE · Exclusivo subscritores

Áxel Smyth (Simpar), Alén Tarrío (Pampín Bar), Alberto Lareo (Maina) y Federico López (Filigrana) son un buen ejemplo del momento que vive la restauración en Santiago donde son numerosos los locales con un aforo más o menos reducido liderados por cocineros jóvenes con una gran formación detrás y que se atreven con propuestas creativas que respetan los productos y la tradición pero tratan de ir un paso más allá
Áxel Smyth (Simpar), Alén Tarrío (Pampín Bar), Alberto Lareo (Maina) e Federico López (Filigrana) son un bo exemplo do momento que vive a restauración en Santiago onde son numerosos os locais cunha capacidade máis ou menos reducida liderados por cociñeiros mozos cunha gran formación detrás e que se atreven con propostas creativas que respectan os produtos e a tradición pero tratan de ir un paso máis aló PACO RODRÍGUEZ

O talento macerado na casa Marcelo adereza restaurantes de éxito en Santiago, noutros puntos de Galicia e incluso fóra dela

23 nov 2025 . Actualizado á 05:00 h.

Áxel Smyth (Simpar), Martín Vázquez (Indómito), Ana Portals (Solleiros), Alberto Lareo (Maina), Alén Tarrío (Pampín Bar), Federico López (Filigrana), Andrés Medina (Gaio), Chisco Jiménez (Culuca), Iván Domínguez (Nado), Daniel López (Ou Camiño do Inglés), Carlos


Contido exclusivo para subscritores
Continúa lendo cun 75% dto.
Adiántate ao Black Friday 18€/ano Subscrición WEB Subscríbete