O estraño caso dunha muller alérxica ás noces que quedou sen mobilidade debido a unha neglixencia
SOCIEDADE
A coñecida produtora británica Amy May Shead advertiu ao persoal dun local de Budapest da súa alerxia ás noces
24 ago 2017 . Actualizado á 18:09 h.Amy May Shead era unha muller de 29 anos chea de amigos, intereses e orgullosa do seu traballo como produtora do programa «Good Morning Britain» na London ITV Broadcasting Company. Corría o ano 2014 e Amy atopábase en Budapest con catro amigos pasando unha fin de semana de vacacións cando decidiu ir a un restaurante. A partir dese momento, a súa vida cambiou, dando un xiro inesperado que acabou coa súa saúde, o seu benestar e a súa vida. A muller sufría alerxia ás noces e, por iso, cando comía fóra de casa advertía de que calquera produto que lle servisen tiña que estar libre delas.
E nesta ocasión non foi menos, xa que accedeu a un restaurante onde comunicou a súa alerxia e pediu que lle trouxesen pito que non contivese noces, nin sequera trazas. Pero no local fixeron caso omiso ou simplemente pasárono por alto. Abondou só un bocado para que Amy comezase a sentir as consecuencias dunha reacción anafiláctica que, no seu caso, manifestouse coa perda de osíxeno. Despois deste episodio, foi levada ao hospital, onde intentaron reducir o dano cerebral.
Tras o incidente en Budapest, foi trasladada a un hospital de Londres, onde pasou 11 meses en rehabilitación. En canto ao restaurante onde se consumou a neglixencia, é preciso destacar que, a pesar de que o avogado da familia o solicitou, non tivo que pagar ningún tipo de compensación. Aínda así, os seus pais seguiron loitando e abriron a web The Amy May Trust co obxectivo de recadar doazóns e axudar á muller na súa rehabilitación asegurándolle, desta forma, unha vida digna.
Na actualidade Amy May atópase en cadeira de rodas, non pode falar e apenas move os brazos, as pernas e a boca. En definitiva, é totalmente dependente dos seus pais, Sue e Roger. A pesar disto e aínda sendo a mirada a única forma que ten de comunicarse, é consciente de todo o que ocorre á súa ao redor.
En Europa case non ten transcendencia
Segundo o doutor Puggioni, tal e como recolle o diario Corriere della Sera, «gran parte dos países anglosaxóns, en Inglaterra, pero sobre todo nos Estados Unidos estímase que hai aproximadamente un 8% de afectados». Con todo, en Europa é bastante raro, sendo máis ou menos ao redor dun 1-2% os que sofren a alerxia. De acordo cos datos máis recentes sobre anafilaxia, só nun 1% das reaccións foron fatais e a atención médica non conseguiu chegar a tempo. Quizais, a diferenza entre os EE.UU e Europa débese aos diferentes hábitos alimenticios, tal e como afirman os expertos, algo que o doutor Puggioni considera «un problema real» para o que buscan unha inmunoterapia específica.