Bonsai Café se ramifica: local de moda en Santiago polas mañás estrea un novo espazo e carta de tardeo

SANTIAGO

O establecemento da avenida Rodrigo de Padrón amplía desde hoxe a súa oferta, cunha inauguración animada por un disyóquey
18 jul 2025 . Actualizado á 08:08 h.En só seis meses Bonsai Café converteuse nun dos locais de moda para almorzar, gozar dun brunch ou un cóctel de autor en Santiago. «Polas mañás hai días nos que a cociña non dá máis, incluso agora no verán», constatan os tres veinteañeros que dirixen o establecemento da avenida Rodrigo de Padrón. E, cando parecía que xa estaba todo feito e podían dedicarse simplemente a recoller o froito dos seus esforzos, abren un novo espazo e crean unha nova carta para animar os tardeos. Era algo que xa tiñan previsto desde un inicio os fundadores, Guillermo, Martín e Liam, quen inaugura esta mesma tarde a súa segunda sala na parte traseira do local —duns 90 metros cadrados e capacidade para unhas 50 persoas—.
«A zona Lounge ofrece unha contorna máis distendida e versátil, ideal para quen quere alongar a tarde cun cóctel en man ou celebrar un encontro diferente nun espazo singular. A incorporación dunha segunda barra, unha nova batería de aseos, maior luminosidade natural e zonas pensadas para a comodidade, fan deste espazo un complemento perfecto ao café orixinal», explican. Cunha ambientación diferenciada, aquí celebraranse sesións especiais con música en directo, disyoqueis e actuacións puntuais. E, para abrir boca, estará hoxe a partir das 18.00 horas picando Adrián Torres, coñecido xa por moitos na cidade por ser Dj residente nun dos pubs locais. Ademais, o novo espazo está dispoñible para a organización de eventos privados, presentacións ou celebracións, «coa garantía de contar cunha carta de calidade e un equipo de profesionais que coida cada detalle», subliñan os donos, quen se garda aínda un as baixo a manga dentro da ramificación do seu local e é a futura apertura da súa terraza interior (anexa á zona Lounge).

En canto ás novidades da carta de tardeo (de 17.30 a 23.30 horas) hai tanto un tartar especial de salmón con aceite de allo e xenxibre, sésamo, aguacate e coandro como unha selección de tostas doces e salgadas de «sabores sorprendentes». E, á parte dos cócteles habituais da casa (entre os que triunfa o Porn Star Martini), para a tempada estival lanzaron catro refrescantes propostas inspiradas no Apperol Spritz —desde a combinación clásica a outras con toques de mango e froita da paixón, de pexego e piña ou de amorodo e frambuesa; sempre acompañados cunha gilda ou un bocadito de bocarte—.
Con todo iso, «Bonsai Café reforza a súa proposta: ser un espazo vivo, en evolución constante, capaz de adaptarse a cada momento do día e ao estilo de cada cliente», conclúen tres emprendedores que tamén van sacar unha liña de camisetas, que combinará algunhas de merchant con outras de deseño propio.