Os propietarios da Noiesa adquiren o restaurante San Clemente, que abre o 16 de xullo

SANTIAGO

Juan Carlos Somoza asegura que seguirán o modelo hostaleiro do local do Franco
03 jul 2025 . Actualizado á 09:35 h.O restaurante San Clemente, un dos máis tradicionais de Santiago, acaba de ser adquirido polos propietarios da Noiesa, que abriu no 2019. Segundo confirmou o restaurador Juan Carlos Somoza, a intención é abrir o novo San Clemente o próximo 16 de xullo, e «alí irá parte da familia» xestora da Noiesa. A súa pretensión é realizar un modelo de hostalería similar ao que tantos éxitos deulle ao restaurante A Noiesa, na rúa do Franco, no que prima a cociña caseira e de mercado.
O restaurante San Clemente ten a súa orixe en 1971, cando foi aberto polo restaurador Ángel Prado. Nos seus inicios, o San Clemente foi unha casa de comidas e converteuse nun referente dos menús do día para os estudantes universitarios. Ángel Pardo tivo o negocio hostaleiro ata 1980, cando pasou a mans de Antonio Diéguez e de Manolo Rodríguez.
Aínda que durante uns anos os dous hostaleiros levaron xuntos o San Clemente e o restaurante Carretas, despois separáronse, e Diéguez asumiu a xestión en solitario do San Clemente. Tras o falecemento de Antonio Diéguez, natural de Sober, o seu fillo Miguel Ángel pasou a xestionar o popular establecemento, que foi sometido a unha remodelación para a súa actualización. Introducíronse cambios na decoración, dándolle un aire máis moderno, pero sen facer cambios na súa carta para ser fiel á tradición gastronómica galega, que foi a liña seguida por Antonio e Manolo. Miguel Ángel naceu en Zúric en 1976, onde emigraron os seus pais Antonio e Emilia.