A Festa do Marisco volveu facer do Barqueiro un referente gastronómico

La Voz O Barqueiro / LA VOZ

FERROL

cedida

O conselleiro do Mar felicitou aos organizadores pola súa contribución á «exaltación e promoción dúas produtos pesqueiros»

11 dic 2023 . Actualizado ás 08:32 h.

A Festa do Marisco, que suma xa 33 edicións, volveu a facer do Barqueiro, o venres e o sábado, un verdadeiro referente no ámbito da gastronomía galega. O conselleiro do Mar, Alfonso Villares , destacou, durante a festa, tanto el «valor e a calidade e o sabor do peixe e o marisco das rías galegas», como «as súas beneficiosas propiedades nutricionais». Y, en este sentido, animó a consumir los productos del mar de Galicia como «parte esencial dunha dieta equilibrada e saudable».

El mandatario autonómico realizó estas manifestaciones el sábado acompañado por el alcalde de Mañón, Alfredo Dovale, mientras visitaba el certamen organizado por el propio Concello de Mañón y por la cofradía de O Barqueiro-Bares. Villares destacó, además, la labor que llevan a cabo los organizadores de la Festa do Marisco, felicitándolos «pola consolidación da cita gastronómica, na que se reparten ao redor de 800 racións de produto local». Villares remarcó la importancia de la labor de quienes impulsan «a exaltación e promoción dos produtos pesqueiros».