Alla Romana (A Coruña): pizzas artesás con estilo propio para transportarte a Italia dun bocado

Tamara Rivas Núñez
Tamara Rivas A CORUÑA

PARA COMER

A masa dos seus produtos é aireada, lixeira e crujiente e sobre ela dispoñen mesturas de ingredientes frescos que combinan á perfección

15 mar 2025 . Actualizado á 05:00 h.

Cando un vai vagueando pola zona de San Nicolás é doado que se atope cun nutrido grupo de persoas gozando na rúa dunha pizzas que, con só con miralas, un sabe que son bocato di cardinale. Esas deliciosas porcións saen do forno de Alla Romana, a pizzería que Karen Apólito e Enzo Auditore abriron hai case tres anos e coa que conseguen transportar aos seus clientes dun só bocado ao corazón de Italia. «Abrimos para probar se este estilo de pizza funcionaba e parece que si. Intentamos ir innovando aos poucos, engadindo novos sabores e combinacións. Os ingredientes son frescos, comprámolos a diario», asegura Karen, o sorriso que te recibe sempre neste coqueto local que zumega espírito italiano por todos os seus costados.

Parte do segredo do seu éxito está na masa artesanal que utilizan tanto para as súas pizzas ao corte como para as focaccias, calzones ou girellis (un rolo de masa con ingredientes). «Ten unha fermentación de 24 horas e unha humidade do 80%. Ao enfornala queda suave, crujiente e lixeira. A receita é de Enzo, aprendeuna traballando en Nettuno, un pobo preto de Roma no que viviamos», explica a metade feminina desta parella de hostaleiros. Sobre esa masa dispoñen combinacións de ingredientes clásicas (a de cherrys asados con ricota fresca resulta exquisita), pero tamén outras máis persoais coas que consegue sorprender. É o caso da Épica, con cebola, guanciale, roquefort, fior di latte e semente padano, ou a Gladiatore, onde o picante do salami e a nduja (unha especie de sobrasada) quedan compensados á perfección polo pastrami e a mozzarella. Tamén é creación súa a Caprese, con base de tomate natural, un saborosísimo pesto xenovés caseiro e que remata con fior di latte e alfabaca fresca.

Seguen con esa liña de mesturas de ingredientes atrevidas e propias tamén nas súas focaccias e calzones. A de pastrami, pepinillos e mozzarella ou a de mortadela (da de verdade!) burrata e pistacho son de obrigada proba, pero calquera das súas opcións non defraudará. Completan a súa oferta cun puñado de pratos caseiros con selo italiano cos que un sempre acertará como a lasaña de ragú de carne (similar á boloñesa, pero con sutís diferenzas), unha saborosa parmigiana de berenxena ou uns espaguetes con auténtica carbonara. «A nosa oferta encaixa en todo tipo de clientes, desde nenos a maiores. Temos unha clientela fiel e fomos crecendo grazas ao boca a boca. Estamos moi agradecidos», conclúe orgullosa. 

Ademais de no propio local, un pode gozar das súas propostas a través das plataformas de comida a domicilio e tamén pode encargalas para recoller alí. 

MENÚ RECOMENDADO

- Pizza Épica (base branca, cebola, guanciale, roquefort, fior di latte e semente padano).

- Focaccia de pastrami, pepinillos e fior di latte.

- Lasaña caseira de carne.

- Tiramisú.

- Prezo para 2 persoas: 20 € aproximadamente, bebida aparte.

Rúa Florida, 41 / Venres, sábado e domingo de 13.30 a 16.30 e de 20.00 a 23.30. Os mércores e xoves abren a partir das 20.00 horas. Pechan luns e martes / 652 362 124