Lola Kitchen (A Coruña): protagonismo da brasa en pratos modernos e un ambiente distendido

Tamara Rivas Núñez
Tamara Rivas A Coruña

A Coruña CIDADE

CESAR QUIAN

Ofrecen desde un menú do día a un «lunch and music» para a fin de semana e deixan para as ceas a súa aposta máis gastronómica

11 may 2024 . Actualizado ás 05:00 h.

Lola Kitchen é o proxecto máis informal e afastado dos corpiños gastronómicos impulsado baixo o selo do Grupo MF Gastronomía e é precisamente ese estilo desenfadado o que permite facer deste local un espazo polivalente no que gozar de pratos de corte actual nos que a brasa xoga un papel fundamental. «O fume e a brasa son parte da nosa esencia. En casa Paquita usamos o Josper, en Pedra Furada, a grella chinesa, e aquí apostamos polo Kamado, a grellada coreana por excelencia», explica Iago Díaz, un dos impulsores do grupo. O local adáptase ás necesidades do cliente e dos diferentes momentos do día e a semana. Contan cun menú de día con moito xogo —por 19,50 euros, o cliente pode elixir entre cinco entrantes e engadir como segundo prato uno dos seus arroces, fideuás, carnes ou peixes á brasa (máis sobremesas, café e bebida)—, propoñen para a fin de semana un lunch and music no que alongar a sesión vermú ata as copas da tarde, ofrecen tamén a posibilidade de concertar menús de grupos ou realizar eventos e apostan polo efecto gastronómico máis puro para o momento das ceas. «É un local onde sempre van suceder cousas, cun ambiente disfrutón, pero sen esquecer que somos un restaurante cun estándar de calidade alto e cun billete medio de 30-35 euros», engade. 

O protagonismo do Kamado é innegable (e agradécese). Polas súas brasas pasan desde uns cogollos de verdura con salsa César e queixo galmesano (esta particular reinterpretación da clásica ensalada César é en grao sumo resultona) a uns allo porro con romesco e vinagreta sen esquecerse de opcións clásicas como as zamburiñas ou a ensaladilla, na que van un punto máis aló ao acompañala de anguía afumada.

Outro dos grandes reclamos da súa carta son os arroces e as fideúas. «Agora temos un con pito coqulet e boletus e unha fideuá de lagostinos e chopos. No Día da Nai era difícil atopar unha comanda na que non houbese unha fideuá. Non hai moitos locais onde as preparen», sinala o hostaleiro. 

Os amantes da carne poden elixir entre un lombo baixo ou diferentes cortes, como o solombo e o entrecot, en función do mercado. Non faltan entre os peixes o peixe sapo á brasa ou o bacallau en tempura, pero, segundo o que haxa na lonxa, as opcións poden ser máis. «Ás veces temos robalizas, rapitos, xurelos… imos traballando en función do que entra», resume Díaz. 

Menú recomendado

- Steak tartar de lombo baixo con torradas.

- Volandeiras á brasa con perexil e limón.

- Arroz con pito coquelet e boletus. 

- Torta de chocolate con xeado de vainilla. 

- Prezo: 36 € aproximadamente, bebida á parte.  

Rúa Fernando Arenas Quintela, 5 / De 13.45 a 15.45 e de 20.45 a 23.30. Os domingos só traballan ao mediodía e os martes para o servizo de ceas. Pecha os luns / 604 048 134