A pesar da reacción de Beto e Val, acabou sufrindo unha nova derrota fronte a un Zaragoza superior

Pedro Barreiros
Redactor

Ao décimo oitavo partido sen gañar tampouco sumou os tres puntos este Dépor bipolar, que creu poder arranxar en media hora decente a horrible tempada en que se meteu. A clara derrota de onte fronte ao Zaragoza retrata a súa nefasta realidade: un equipo que non é tal, senón un cúmulo de individualidades encantadas de coñecerse que na alarmante situación en que se atopan tiraron ao lixo unha primeira parte para esquecer.

Tras o descanso, e ao fío da espectacular acción do 1-2, que apenas tardou tres minutos en tecer, reanimouse en ataque en pos dun empate quimérico tendo en conta do desastre sobre o céspede. Nin reacción nin vergoña habitan neste equipo ao que Luis César, tras nove xornadas no banco, non reactivou e que vai camiño de protagonizar a peor tempada non xa da súa historia, senón de toda a categoría.

Só 38 minutos abondaron ao Dépor para arruinar todo aquilo no que comezaba a cimentar o seu renacer. Polo desaugadoiro escapáronse a sobriedade defensiva, a concentración e ata os indicios de competitividade con que xogara as dúas últimas xornadas. Pero chegou o Zaragoza a Riazor para que os coruñeses se espertasen á súa horrible realidade ligueira. Non hai tregua para as súas sufridísimos seguidores, tan fartos deste equipo como das escusas detrás das que os seus profesionais se esconden.

O Dépor, que gozara da súa mellor ocasión nada máis comezar, nunha falta ao bordo da área que Aketxe estrelou na barreira, foise empequenecendo. Á media hora nin rastro quedaba dos branquiazuis, tan torpes e incapaces ao ataque como temblorosos e desacertados en defensa. E o Zaragoza abriu fenda con dúas cabezazos, o primeiro de saque de esquina, inapelables. Pese ao 0-2, ao partido aínda quedaban outros 45 minutos para rearmarse ou morrer. A aparición de Val e Beto pintou unha miraxe. Nada máis saír, entre os dous armaron a ilusión á que o Dépor se agarrou en pos da remontada. Un taconazo excepcional do peruano deixou a Val nun man a man co porteiro galego do Zaragoza e o branquiazul non perdoou. Pouco despois, o propio xogador berciano outra vez quedou só ante Rato, pero esta vez o meta de botoulle amais .

Por momentos, o coruñés parecía un equipo coral e que se ocupaba do compañeiro, aínda que débil sobre todo en defensa. Un forcexo na área entre Lampropoulos e Luis Suárez na área acabou co dianteiro, que lle gañou a posición para fusilar a meta local, no chan. Pero aí axigantouse a figura de Dani Giménez, que detivo o penalti ao colombiano, pichichi zaragocista con 11 goles, máis que Aketxe, Koné e Mollejo xuntos.

A un cuarto de hora do final tívoa outra vez Vale nun cabezazo desde o punto de penalti a centro de Vicente Gómez, pero Rato detivo seguro. Só un suspiro despois, tras outro paradón de Dani a chute de Ros, acabáronse os milagres e Luis Suárez xa non perdoou. A tempada vaise a volver eterna para un pechacancelas xa a oito puntos da salvación.

Deportivo 1-3 Zaragoza

Deportivo: Dani Giménez, Mujaid, Lampropoulos, Somma, Luis Ruiz, Álex Bergantiños, Peru Nolaskoain, Vicente Gómez, Aketxe (Beto, min 46), Mollejo (Longo, min 64) e Koné (Val, min 46).

Zaragoza: Rato, Delmás, Guitián, Clemente, Neto, Javi Ros, Eguaras, Igbekeme (Lasure, min 55), Soro, Luis Suárez e Puado (Kagawa, min 82).

Goles: 0-1, min 33: Guitián. 0-2, min 39: Puado. 1-2, min 48: Val. 1-3, min 80: Luis Suárez.

Árbitro: Árbitro: Galech Apezteguia (Comité navarro). Amoestou ao deportivista Vicente Gómez, así como aos visitantes Luis Suárez e Kagawa.

Incidencias: Partido da 19.ª xornada de Liga . Estadio Abanca Riazor. 13.604 espectadores.