Patrocinado por Patrocinadopor

O peixe de Ondárroa, tamén a un clic para toda España

Somos Mar REDACCIÓN / LA VOZ

PESCA E MARISQUEO

Mikel Ortiz, gerente de la OPPAO, presentando la aplicación en Conxemar
Mikel Ortiz, xerente da OPPAO, presentando a aplicación en Conxemar OPPAO

A lonxa biscaíña, pioneira na poxa dixital no País Vasco

04 oct 2023 . Actualizado ás 13:23 h.

Abrirse a novos mercados facilitando a compra por Internet é unha aposta en auxe en lonxas galegas e doutros puntos do litoral español. Subíndose ao barco da dixitalización, a Organización de Produtores de Pesca de Altura de Ondárroa (OPPAO) convértese na primeira do País Vasco en pór ao alcance de compradores de toda España o seu peixe fresco. Unha aplicación informática deseñada pola empresa Saec Data permite a operadores autorizados puxar desde un teléfono móbil na poxa dese porto biscaíño, en igualdade de condicións que na presencial.

Mikel Ortiz, xerente de OPPAO, e Enrique Pérez, de Saec Data, presentárona este mércores na feira Conxemar, en Vigo. O proxecto de transformación dixital cofinánciano o Fondo Europeo Marítimo, de Pesca e de Acuicultura e o Goberno do País Vasco. Desde a OPPAO apuntan nun comunicado que a ferramenta informática «ofrece maior seguridade e facilita as xestións, reducindo ao redor dun 25 % os tempos respecto da poxa tradicional». En vivo ou en remoto, os compradores optarán aos mesmos lotes, podendo velos en detalle e dispondo de toda a información sobre a súa orixe, tamaño, calidade e frescura.

OPPAO agrupa actualmente a trece arrastreiros demersales e cinco pelágicos, engade a nota difundida por esa entidade. As súas principais especies son a pescada, o peixe sapo e o galo capturados no golfo de Biscaia e nos caladoiros de Gran Sol. Precisamente eses tres pescados protagonizaron a degustación coa que concluíu a presentación da aplicación. Os asistentes puideron degustar en Conxemar nove preparacións; entre elas, empanada de millo de galo ou espetada de peixe sapo e sandía caramelizada con salsa de salvia e vermú.