Patrocinado porPatrocinado por

Galicia subvencionará 30 dos 80 millóns que prevé investir unha firma norueguesa para criar salmón en Burela

Somos Mar REDACCIÓN / LA VOZ

ACUICULTURA

María Jesús Lorenzana, consellería de Economía e Industria, se reunió en Oslo con directivos de Seafood Legacy, que prevé invertir 80 millones de euros en una granja para criar 3.300 toneladas de salmón en Burela
María Jesús Lorenzana, consellería de Economía e Industria, reuniuse en Oslo con directivos de Seafood Legacy, que prevé investir 80 millóns de euros nunha granxa para criar 3.300 toneladas de salmón en Burela C. E. I.

Directivos de Seafood Legacy confírmanlle en Oslo á conselleira María Jesús Lorenzana que as obras empezarán a final de ano

07 jun 2025 . Actualizado á 11:10 h.

Ata principios deste século resistiu na ría de Ortigueira o primeiro intento de criar salmón en Galicia, iniciado a mediados dos setenta en tanques en terra e en gaiolas no mar. Agora, cinco anos despois de que transcendese por primeira vez o proxecto Salmon technology plant in the port of Burela, directivos da empresa norueguesa Seafood Legacy confirmáronlle a María Jesús Lorenzana, conselleira de Economía e Industria, a intención de iniciar a finais deste ano as obras da planta onde cultivarán salmón nesa localidade da Mariña lucense.

Economía cifran o investimento en 80 millóns de euros, dos cales a Xunta «previsiblemente» achegará «uns 30», explica nun comunicado. De viaxe oficial na capital nórdica, onde se celebra a feira Nor-Shipping de Oslo, «unha das máis relevantes a nivel internacional do sector naval e o transporte marítimo», Lorenzana reuniuse con directivos de Seafood Legacy. Segundo a consellería, lle «confirmaron» informacións xa avanzadas, «que a finais de ano comezarán as obras» da granxa galega.

Tamén ratifica que a planta «xa conta con todos os permisos para ocupar en torno a 20.000 metros cadrados no porto de Burela». Aí construirá «unha nave na que prevé producir unhas 3.300 toneladas de salmón ao ano», do que cabe deducir que o cultivará en tanques. «Estimase que creará ata un cento de postos de traballo directos e indirectos», engade a consellería.

Atrás queda un proceso administrativo iniciado a finais do 2020, cando Seafood Legacy Spain solicitou terreos a Portos, que no 2023, tras rebater o informe negativo emitido por Costas do Estado no 2022, outorgoulle unha concesión por 50 anos. Desde principios do 2023 ten licenza da Consellería do Mar e o Concello de Burela concedeulle a de construción.

En xaneiro, cando ampliou o seu capital social de 4,7 a 10 millóns de euros, a empresa presidíaa Jonny-Atle Maruy, o vicepresidente era Anders Hagen e o secretario Fernando Arias, todos eles conselleiros, xunto a Ivar Refsnes e Xoán Antón Regal.

«É unha moi boa nova pola que se agardaba en Burela e para nós un verdadeiro motivo de satisfacción porque se trata dun proxecto industrial máis que se instala en Galicia, que confía e aposta por Galicia», declarou Lorenzana.