Lo sentimos, no hemos podido atender su petición.
La Voz de Galicia
Lo sentimos, no hemos podido atender su petición.
Patrocinado porPatrocinado por

Os armadores de Marín crean unha guía que ensina como aproveitar ben o peixe

Marcos Gago Otero
marcos gago MARÍN / LA VOZ

SOMOS MAR

Presentación de la guía «Pescado sin desperdicio», de Opromar, en la Seafood de Barcelona, con el chef Jeroni Castell
Presentación da guía «Pescado sen desperdicio», de Opromar, na Seafood de Barcelona, co chef Jeroni Castell OPROMAR

Opromar realiza unha demostración na Seafood de Barcelona

07 may 2025 . Actualizado á 11:00 h.

Peixe sen desperdicio é o nome da guía que a Organización de Produtores de Pesca do Porto e Ría de Marín (Opromar) presentou na feira Seafood Expo Global, que se celebra en Barcelona. Trátase dunha guía deseñada para servir como «unha ferramenta innovadora que promove o aproveitamento integral do peixe, desde a cabeza ata a espiña, combinando sustentabilidade, saúde e valor gastronómico».

A presentación desta guía contou coa partipación do restaurador Estrella Michelin Jeroni Castell, do restaurante Lles Moles. Este ofreceu unha charla taller dirixida a detallistas de peixe, escolas de hostalería, organizacións de consumidores e representantes da Administración. No evento figurou unha degustación de elaboracións baseadas en partes do peixe que tradicionalmente se infravaloran como as peles, as huevas ou os fígados. Castell sostivo: «Aproveitar todo o peixe non é só unha cuestión de sustentabilidade, senón tamén de cultura gastronómica, de creatividade e de respecto ao traballo de toda a cadea pesqueira».

O usuario da guía Pescado sen desperdicios atopará fichas técnicas con información nutricional e culinaria. Desde Opromar explican que este traballo xorde como resposta ao «alarmante descenso do consumo de peixe no noso país», unha situación que ademais, está a producirse «a pesar de que especialistas en saúde e nutrición coinciden na necesidade de mantelo na dieta polos seus beneficios únicos».

O peixe achega, entre outros beneficios, un alto contido en proteínas de calidade, omega 3, vitaminas do grupo B e minerais esenciais.

Esta guía, ademais, foi deseñada para poder cumprir unha función como recurso didáctico para cociñas profesionais, centros educativos ou peixarías. «Ten un claro enfoque divulgativo e distribuirase de forma gratuíta en formato dixital», apuntaron desde Opromar.

O director xerente desta organización de produtores marinense, Juan Carlos Martín Fragueiro, engadiu que esta proposta responde tamén a unha lóxica económica: «Dar valor ao que antes se descartaba abre novas oportunidades de negocio, reduce o desperdicio e conecta cun consumidor cada vez máis consciente». Martín resaltou que esta nova acción de Opromar forma parte do seu compromiso continuo cunha pesca «máis eficiente, circular e saudable».