
Os mexillóns en escabeche fritos en aceite de oliva foron os máis demandados
19 abr 2025 . Actualizado á 17:34 h.Escurís é unha referencia na historia do sector conserveiro español que empezou a súa andaina en 1939 e que aínda hoxe segue apostando por elaborar os froitos do mar de Galicia con gran calidade e mantendo os métodos tradicionais que elevaron as súas manufactura todo o máis alto da liña delicatesen. Pertence á Corporación Jealsa, líder indiscutible no devandito ámbito, e, por prestixio e produto, estar presente no principal escaparate da alimentación de calidade é case unha obrigación, por iso instalouse no Salón Gourmets cunha caseta propia que rexistrou unha grande actividade durante os catro días de feira.
O director comercial, Iván Otero, asegurou que a acollida foi boa xa desde a primeira xornada, excedendo as expectativas que se crearon. A presenza de profesionais foi constante, ningúns dos cales eran xa coñecidos, pois forman parte da rede comercial, pero outros se interesaron polas conservas que elabora a empresa con sede na Pobra do Caramiñal.
Degustacións
Como é costume e para que as virtudes da gama non quedasen só nas palabras do persoal que a firma desprazou a Madrid, diariamente e a distintas horas, ofrecéronse degustacións ao público a pé de caseta, que resultaron un éxito de conclusións.
Se hai un produto que historicamente identifica a Escurís porque representa a calidade e bo facer da marca, eses son os mexillóns en escabeche fritos en aceite de oliva, polo que foron estes loa estrela da conserveira barbancés na feira madrileña.
No entanto, a empresa da Corporación Jealsa acudiu ao Salón Gourmets con toda a gama de conservas que se elaboran na fábrica da Baiuca: os citados mexillóns, os atúns e ventrescas, o bonito, as sardinillas, as sardiñas, as navallas ou os berberechos.
Con argumentos de calidade como os citados, así como o coidado que Escurís pon nas súas elaboracións, o lóxico é que se produzan contactos con profesionais da distribución, e durante o Salón Gourmets, pola coqueta caseta de Escurís pasaron profesionais de todo o mundo, de países tan distantes como estados Unidos, Irlanda, Francia, Australia, entre outros. Pero, sen dúbida, o mercado español é o principal destinatario das súas conservas, ademais de ser onde os consumidores mellor saben valorar as conservas gourmet de Escurís.
E
A conserveira da Pobra pechou satisfeita a súa presenza na feira. Foto ARES