Patrocinado por Patrocinadopor

Conserveiros tachan de «decepcionante» a costeira da anchoa polo seu tamaño

Efe CANTABRIA

SOMOS MAR

Luis Millán | EFE

Aseguran que máis do 70 % do peixe capturado non servía para filetear

02 jul 2022 . Actualizado ás 04:46 h.

A Asociación de Fabricantes de Conservas de Peixes de Cantabria (Consesa) tachou de «decepcionante» este primeiro tramo da costeira do bocarte -anchoa- porque «máis do 70 %» do peixe capturado é «inservible» para a industria do fileteado, debido ao seu reducido tamaño.

Por iso, Consesa lamenta nun comunicado que, despois poxarse nos portos «máis de 21 millóns de quilos de anchoa», o sector conserveiro precisa de «máis materia prima para poder traballar e manter abertas as empresas».

A pesar de que durante algúns momentos neste primeiro semestre do ano hase rexistrado «abundancia» de capturas grandes -sobre todo en abril-, para os conserveiros este feito non oculta que o resto de meses foi «notablemente malos» e, desde metade de maio non existiron «apenas capturas», aínda que se trate dun «mes importante de costeira».

Por iso, Consesa aposta por un cambio na xestión do caladoiro do Cantábrico que solicitou ao Ministerio de Agricultura e Pesca en «repetidas ocasións» ao constatarse a «escasa sustentabilidade» do modelo actual no que «priman as capturas pequenas».

Un feito que, ao seu xuízo, pon en xogo a subsistencia da industria en España e o sustento de «moitas familias» ligadas ao sector conserveiro.