Patrocinado por Patrocinadopor

Italia prohibe a venda e produción de carne sintética

Dario Menor COLPISA

GANDERÍA

Efe | EFE

Os defensores deste alimento creado en laboratorio defenden o seu menor impacto ambiental, pero o Goberno conservador de Roma considérao unha ameaza para «a cultura gastronómica»

29 mares 2023 . Actualizado ás 17:49 h.

Italia convértese no primeiro país da Unión Europea en prohibir a venda, produción e importación de carne sintética, cultivada ou «de laboratorio», creada por medio da clonación de células nai extraídas dun animal e logo reproducidas grazas á biotecnoloxía. Esta forma de conseguir carne sen necesidade de sacrificar un porco, unha tenreira ou un pito nin tampouco recorrer á manipulación xenética xa foi aprobada nos Estados Unidos e Israel, mentres que a Unión Europea aínda non autorizou a súa comercialización.

O Goberno conservador de Giorgia Meloni, que fixo da defensa da soberanía alimentaria un dos seus acenos de identidade, aprobou na noite do martes a prohibición da carne sintética, con multas previstas de ata 60.000 euros para quen a venda. Roma trata así de adiantarse a unha eventual luz verde por parte de Bruxelas á comercialización deste innovador produto que espertou o apetito investidor de millonarios como Bill Gates ou Jeff Bezos.

Os seus defensores aseguran que a carne «de laboratorio» permitirá cubrir a crecente demanda de proteínas da poboación mundial cun impacto ambiental moito máis reducido que a gandería tradicional e sen ter que recorrer a macrogranjas onde se sacrifica a millóns de animais.

O ministro de Agricultura do Executivo de Roma, Francesco Lollobrigida, un dos pesos pesados do Goberno e ademais cuñado de Meloni, considera en cambio que este alimento cultivado «non garante a calidade nin o benestar» dos consumidores nin tampouco respecta «a cultura e a tradición gastronómica» de Italia. A decisión de prohibir a carne sintética foi aplaudida por Coldiretti, a principal asociación de agricultores e gandeiros do país, que recolleu 500.000 firmas contra a produción e comercialización de alimentos creados en laboratorios.