Estes son as 23 novas terrazas e chiringuitos galegos que non te podes perder segundo a Guía Repsol

j. v. l. REDACCIÓN / LA VOZ

SOCIEDADE

Bico Beach, Sanxenxo
Bico Beach, Sanxenxo Adrián Baúlde

Con estes soletes de verán xa son 328 os establecementos galegos distinguidos por esta publicación

26 jun 2025 . Actualizado á 13:03 h.

Galicia confírmase como un dos grandes destinos gastronómicos do verán. Na súa duodécima edición, a Guía Repsol desvelou máis de 260 novos soletes —o que a compaña denomina «a distinción máis fresca e accesible do panorama gastronómico español»—, e 23 deles atópanse en Galicia. Con estes novos recoñecementos, a comunidade galega acada un total de 328 Soletes, repartidos entre chiringuitos, terrazas, bares e restaurantes que destacan pola súa autenticidade e encanto local.

Desde un gastrobar nun cámping con vistas ao mar en Porto do Son, ata unha taberna con historia literaria en Mondoñedo, estes espazos foron seleccionados polo equipo de inspectores da Guía Repsol por ser lugares onde se come ben, estase a gusto e, sobre todo, respírase verán.

Máis aló das grandes estrelas e as mesas de alta cociña, a Guía Repsol trata de posicionarse coa súa estratexia de democratizar o goce gastronómico. Segundo explica a publicación, os soletes naceron para sinalar eses sitios que recomendarías a un amigo: honestos, agradables, ben situados e cunha proposta saborosa. Lugares aos que apetece volver.

Segundo María Ritter, directora de Guía Repsol, «os soletes convertéronse nun top do verán porque te evitan ter que buscar onde ir e desvélante lugares que non tiñas no radar, coa garantía de estar seleccionados por un equipo de expertos cun criterio gastro que coincide co da maioría».

Xa son case 5.000 Soletes repartidos por toda España, cun foco especial este verán en chiringuitos, terrazas e espazos ao aire libre. Desde vistas icónicas como A Cuncha en Donostia ata patios secretos en Cuenca ou o corazón verde de Estremadura, o percorrido é unha oda ao bo vivir estival.

Guía Repsol

Fundada en 1979, a Guía Repsol evolucionou para responder aos novos hábitos do turismo gastronómico. A súa aplicación, redes sociais e web permiten a calquera usuario atopar o plan perfecto segundo a súa localización, con ferramentas de xeolocalización e procura personalizada.

Ademais dos seus coñecidos Soles Repsol, que premian a excelencia culinaria, os soletes consolidan unha visión máis ampla e inclusiva: destacar lugares con alma, ambiente e sabor, sen importar se se trata dunha mesa de mantel longo ou un banco baixo nun piñeiral fronte ao mar.