O dobre Estrella Michelin Pepe Vieira clausurará o Fórum Gastronómico da Coruña

Alfredo López Penide
L. Penide POIO / LA VOZ

PONTEVEDRA

CAPOTILLO

Pola súa banda, a Deputación de Pontevedra organizará unha sesión de cociña en directo con algúns Estrella Michelin da provincia

04 abr 2024 . Actualizado á 18:52 h.

A última cociña do mundo, a aposta gastronómica do chef Pepe Vieira, quen ostenta dúas Estrelas Michelin, clausurará o 9 de abril o Fórum Gastronómico na Coruña.

A proposta consta de dous bloques, o primeiro dos cales correrá a cargo do antropólogo, economista, escritor e documentalista Rafael Quintía, quen se incorporou ao equipo de Pepe Vieira no 2016. Quintía será o encargado de explicar os catro eixos da última cociña do mundo para profundar na ideoloxía do restaurante situado en Raxó (Poio). Esta denominación alude a «a investigación e posterior creación de menús con alimentos case esquecidos da gastronomía tradicional de Galicia, o que fai que se formen pratos únicos elaborados con técnicas culinarias ancestrais».

Ao seu termo, o propio Pepe Vieira despedirá o acto expondo ningúns dos seus pratos máis simbólicos, «compostos por alimentos do horto, coidado e cultivado polo propio equipo conformado» polo chef. Entre estes atópase un dos seus «pratos de gastronomía narrativa máis característico, Ou Rei dous Xíbaros», mentres que rematará coA Mazá Camemberti, «unha sobremesa que tarda tres días en facerse, e que nos traslada de Galicia a Normandía e viceversa, pola súa forte presenza da mazá tan típica de ambos os lugares».

Deputación de Pontevedra

Tamén estará presente no Fórum Gastronómico a Deputación de Pontevedra, administración que disporá dunha caseta propia para promover «as experiencias 100 % Rías Baixas e divulgará información sobre aspectos relacionados coa natureza, a gastronomía, a cultura, a camelia ou o patrimonio». Deste xeito, entre as actividades que desenvolverá, unha sesión de cociña en directo protagonizada por chefs con Estrella Michelin da provincia de Pontevedra.

Ademais, a caseta, difundirá a oferta turística das Rías Baixas posibilitando a realización de selfies cun atrezo conformado por imaxes de auga, do mundo do viño e da gastronomía.