A Feira do Viño de Monterrei supérase en vendas e asistentes

Fina Ulloa
Fina Ulloa OURENSE / LA VOZ

OURENSE

La cita atrajo a muchos grupos de amigos y a público de todas las edades
A cita atraeu a moitos grupos de amigos e a público de todas as idades ALEJANDRO CAMBA

O novo sistema de pulseiras axilizou a tarefa nos postos

11 ago 2025 . Actualizado á 05:00 h.

A décimo oitava edición da Feira do Viño de Monterrei botaba onte o peche deixando bo sabor de boca. Así o afirmaba o presidente do consello regulador da denominación de orixe, Manuel Vázquez, que cre que realmente a cita chegou á súa maioría de idade. A pesar das alertas por altas temperaturas o público respondeu á convocatoria. «Nos datos desta mañá xa tingamos computados máis particiapción e máis gasto que ou ano pasado», sinalaba Vázquez, que tamén se mostraba satisfeito co novo sistema de pulseiras que substituíu aos tíquets. «Vainos permitir ter un balance máis completo, con datos por día, por consumo de brancos e tintos... E polo que nos contan vos adegueiros a eles tamén lles axilizou ou traballo», matizou. Con todo, o responsable da D. Ou. matiza que terán que ser eles os que decidan se o sistema se mantén para próximas edicións.

Unha satisfacción que se compartía tamén desde detrás dos mostradores dunha feira na que se puideron probar as elaboracións realizadas coa colleita do pasado ano, na que se superaron os 7,6 millóns de quilos de uva amparada.

A última xornada contou coa presenza do presidente dá Xunta, Alfonso Rueda, que percorreu o recinto feiral a media mañá e aproveitou para lembrar que o sector vitivinícola é un dos que máis identifica á comunidade e unha das marcas de referencia para o selo Galicia Calidade.

Roda, que estivo acompañado pola conselleira Medio Rural, María José Gómez, animou tamén aos municipios integrados nesta denominación para seguir apostando polo enoturismo e comprometeu o apoio da Xunta «a todo o que xira arredor do viño».

A cita, que arrincou o pasado xoves coa incorporación de tres novos membros á Confraría dos Viños de Monterrei pechouse pasada a medianoite tras unha xornada marcada pola intensa calor que atrasou a hora punta de chegada dun público entregado, que gozou non só dos viños senón doutros manxares gastronómicos. E precisamente con produtos estrela da gastronomía galega maridaron os caldos de Monterrei Xuliana Picarelli, catadora do restaurante Maruja Limón, e Martín Touceda, da empresa Cen por Cel.